Toppbild

Toppbild

fredag 7 september 2012

JSM Dag 1

Då kan vi summera dag 1 på JSM i Eskilstuna. Det var en tidig morgon för hela Skånegänget som bor ihop med Halland, som har Mimmi som ledare. Vid åttatiden var vi ute på banan för vapenkontroll och första uppropet 08:40.

Dagen började med Korthåll Ställning och vi hade 3 skyttar till start från sällskapet. Tyvärr så misslyckades Johanna totalt och Oscar sköt inte heller så bra. däremot slog André till med ett nytt fint personligt rekord på 184 poäng vilket gav en 7:e plats in i finalen. Man ledde på 190 och på bana 2 låg Jenny Andersson från Bromölla på 189. André sköt en klart godkänd final men hade ett dåligt skott och han föll till slut ner till en 19:e plats. Jenny var med i toppen och ledde men tappade tyvärr på slutet och blve 3:a efter Ida Andersson, Dalstorp, som vann. RM vanns av Elin Åhlin och där hade vi Johan Christensson från Falsterbo på en 3:e plats.

Redan nu på dagen hade tidschemat börjat svaja och det var föreseningar och det blev sedan inte bättre av att elektroniken på 300 meter strulade. Dagens gren nummer 2 var Gevär Ställning och där hade vi ett lag bestående av Oscar och debutanten Lotta som gjorde en riktigt bra insats och slutade på 162 poäng vilket gav en sistaplats in i finalen.  Oscar var taggad för denna tävling och verkade lite smånervös hela dagen men det märkes inte när han sköt. Han inledde med 49 i prov och sedan sköt han 50 och 48 (med en 8) i liggen och därefter stabila 45 i knä. Inför ståskotten var vi rätt spända om detta skulle hålla och han skulle lyckas hålla nerverna i styr och det gjorde han med en 44 i stå och totalt 187 poäng, ett personligt rekord med 11 poäng!

Sedan fortsatte tyvärr teknikstrulet och det tog 2 timmar innan det kom fram någon finallista och då visade det sig att Oscar var bäst av alla juniorer och låg på 1:a plats hela 4 poäng före nästa skytt som var juniorlandslagskollegan Marcus Andersson och därefter ytterligare en landslagsskytt i form av Sara Borg. I finalen sköt Oscar 47 i liggen oich 47 i knä och ryckte mot de flesta andra skyttana och hade en rätt bra ledning. I ståskotten fortsatte Oscar med bra och stabilt skytte och även om Tom Axelsson, Göteborg, tog ifatt en hel del så var segern egentligen aldrig ohotad. Oscar slutade på 322 poäng och vann därmed JSM Gevär Ställning!!!!!!!!. Elin Åhlin vann i RM igen och hur det gick i laget vet vi inte......men vi har en förhoppning om en framskjuten placering i föreningslag för Lotta och Oscar.

Gratulationerna var naturligtvis många och vi hissade honom ute på vallen framför skjuthallen (han var tyngre än vad vi räknat med) samtigt som vi fick beskedet att dagens sista gren sportskytte 3x10 var flyttat till 08:00 på lördags morgon.

Hela Skånetruppen åkte sedan till "den mongoliska restaurangen på hörnan vid torget" i Eskilstuna och firade våra 3 medaljer (Guld + 2x Brons) medn en rejäl buffé.

Så var denna fantasktika dag slut, frågan är när Christianstad Skyttesällskap hade en segrare i JSM senast?