Toppbild

Toppbild

lördag 6 oktober 2012

Riksfinal Elitserien

Idag har det varit Elitseriens Riksfinal i korthålls som avgjordes i Eskilstuna. Från sällskapet deltog Viktor i klass 11 och Johanna i klass 20. Det var även en hel del kända skånska ansikten med idag och så lite skyttar från Blekinge. Tävlingen skjuts inomhus på Munktell Arena

09:50 började Viktor skjuta på plats 10 och han började sådär men spurtade på slutet och slutade på 287 vilket gav totalt en 6:e plats och därmed gick han till final.

12:30 sköt Johanna och hon var sjuk idag med feber och hosta så förutsättningarna var inte de bästa. Johanna gick in som elfte skytt och låg länge på 10 plats i tävlingen och det såg mörkt ut. MEN sedan sköt hon 46 i sista stå och flera andra föll igenom och helst plötsigt låg hon på 6:e plats på 260 poäng och även final för henne.

I K11 finalen sköt Viktor mycket bra med 49+49 men problemet var att de gjorde alla andra också. Han forsatte med 49.4 i de 5 sista skotte på decimal och han slutade 5:a.Vann gjorde Adam Lindén från Sölvesborg.

Johanna sköt 48+45 och sedan 44.0 i ståskotten med decimal vilket var Ok men det blev ändå en 6:e  plats. Vann gjorde Johan Yngvesson från Gammalstorp.

Bland övriga segrare idag kan noteras Johanna Nyman, Ängelholm och att Gullabo vann i klass 13, 15 och 17.

Det var en dryg dag med prisutdelning ca 18:30 och sedan bar det va till "den mongoliska restaurangen" som ingen vet namnet på! Under prisutdelningen var det även utlottning bland de föreningar som hade arrangerat tävlingar i korthåll i år (och anmält det) och det var fina priser. Synd att vi aldrigt gjorde det för Wendes Open.......(förbättringspotemtial där kan man säga....)

Imorgon ä det riksfinal i krthållscupen, det lär bli tufft. En del föreningar verkar grymt vassa.






1 kommentar:

  1. Namnet på den mongoliska är Bamboo City

    Mvh från en som vet

    SvaraRadera