Toppbild

Toppbild

onsdag 29 juli 2015

SM-Veckan, Dag 3

Idag var det verkligen "fuktigt" på skjutbanan, så pass fuktigt att det påverkade arrangemanget en hel del. 3:e dagen på Sm-Veckan och också den största när man skjuter Korthåll Liggande. Mycket folk och mycket bilar, mycket vatten och då blir det väldigt lerigt på parkeringarna, så pass lerigt så att idag var det flera bilar som körde fast.

När det också regnade som mest så började elektroniken på tavlorna att strula. Detta resulterade att många skyttar fick avbryta sin skjutning och skjuta vid ett annat tillfälle vilket ledde till en väldigt stor försening under dagen. Jag led verkligen med arrangören, detta är en mardröm när man arrangerar.

Viktor och Thea låg på "rätt" banor och kunde skjuta som planerat idag. Thea fick 189 och var rätt missnöjd. En som däremot var grymt nöjd var Viktor. Han slog till med 49+50+48+49= 195 och ett fint personligt rekord. Detta räckte till en 19:e plats i klass Öppen och en finalplats. Bästa skytt hade 198 och sista finalskytten hade 195 så det var jämt. Viktor orkade inte riktigt leva upp till sitt fina finalskytte utan föll tillbaka till en 20:e plats.

I extralaget sköt Johanna och Emelie där det gick sådär. Emelie fick 190 och Johanna 191. Johanna började dåligt men avslutade med 98 på de 10 sista skotten.

I övrigt var det en framgångsrik dag för Skåne (även om den kanske inte var så framgångsrik som igår). Guld till Johny Vadebo i klass veteran. Guld till Helsingborg i föreningslagstävlingen och guld till veteranerna i förbundslagstävlingen. Det blev också ett silver till seniorerna i förbundslagstävlingen.

Resultat: http://www3.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_660155/cf_69694/Resultat_khl.PDF

Referat: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Sektioner/Gevarsektionen/Nyheter1/-/Johnyputsadesvenskaveteranrekordet/

Senare på kvällen var det tänkt att ha det traditionella skånska minigolfmästerskapet, tyvärr gjorde nog vädret sitt för det blev bara 5 deltagare (så det räknas nog inte.......)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar