Toppbild

Toppbild

lördag 27 augusti 2016

Korthållscupen Regionsfinal

Korthållscupens regionsfinal avgjorde idag i Gammalstorp i Blekinge och det var 5 lag från södra regionen på plats, däribland Christianstads Skyttesällskap.

Även om vi har många skyttar så kan det ibland vara svårt att få ihop ett slagkraftigt lag till denna lagtävling. Just denna gången var det ställningsskytten som var problemet då just alla våra ställningsskyttar var upptagna eller på annan ort i helgen men det löste sig med att Mimmi åkte från Halmstad för att skjuta i laget vilket vi var mycket glada för. Övriga i laget var Hugo och Viktor.

Alla började med grundomgång och då sköt vårt lag följande
Hugo, 195 Nytt personligt rekord!
Viktor, 192
Mimmi, 189

Inför finalerna så var Christianstad i ledningen men det var 3 lag inom 2 poäng så det var riktigt jämt. När sedan finalerna inleddes med liggandeskyttarna så tappade Viktor (totalt 336) och Hugo (totalt 337)  mot Gammalstorp och Ålem och vi var nere på 3:e plats när Mimmi skulle skulle skjuta ställningsfinalen och då blev det ruskigt jämt och spännande.

Inför de 5 sista skotten så ledde Ålem med 958, Gammalstorp 2:a med 958 och Christianstad 3:a på 955 och de 2 bästa laget gick vidare till riksfinalen. Mimmi sköt 9, 8, 10*, 10* och 8 (totalt 327) och det vårt lags poäng blev 1000 jämt och vi blev 2:a! Vann gjorde Gammalstorp på 1004 och 3:a blev Ålem på 998.

Så därmed är vi klara för vår 4:e riksfinal på 5 år i lagtävlingen Korthållscupen. En mycket imponerande insats av vårt lag idag! Stort grattis till Hugo, Viktor och Mimmi!

Nu väntar riksfinal den 2 oktober i Eskilstuna
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar