Toppbild

Toppbild

söndag 18 september 2016

Gåsaskyttet

Årets Gåsaskyttet avgjordes idag, en viktigt breddtävling i Skåne med långa traditioner, årets upplaga var den 53:e i ordningen. Tävlingen samlade 30 gevärsskyttar och 67 korthållsskyttar och det ligger i den nivån det har varit de senaste åren även om gevärsskyttet sakta minskar med åren i deltagarantal.

Det var gäster från Skåne, Blekinge och Småland och anmärkningsvärt är då kanske att endast 3 skyttar deltog från sällskapet. Det är ju lite tråkigt att våra aktiva tävlingsskyttar vi har inte åker på våra egna tävlingar, varken sig äldre eller yngre skyttar. Vi hade 3 skyttar med och trots deras orutin så gjorde de bra ifrån sig under vissa delar av tävlingen och de lärde sig säkert en del. Lite av deras resultat:
Colin, 229 och gick till final o Korthåll Liggande med stöd där han slutade 12:a
Hannes, 224 och gick till final i Korthåll Liggande med stöd där han slutade 15:e
Linus, sköt 127 i sin första tävling i gevär vilket var över förväntan och han blev 3:a i G15.

Annars flöt tävlingarna på mycket bra med både skyttet, lagtävlingar och finalerna. ett STORT TACK till de funktionärer som var med från föreningen, både idag men även igår när vi fixade till tavlorna inför dagens tävling. BRA jobbat!

Detta var också den första tävlingen vi i sällskapet arrangerade sedan de nya direktiven om Ungdomsidrott kom ut (Läs dem här: http://gevar.skyttesport.se/Nyheter1/2016/varinriktningforbrabarn-ochungdomsidrott2/) och vi försökte så gott vi kan hitta en rimlig lösning på detta. Bl.a. så fick alla i klass KL9 och KL11 pris och resultatlistan är nu publicerad med bara resultat och ingen sortering på placering. Vi kommer säkert på sikt justera hur vi hanterar detta men det vara en start i alla fall. Vi lät dock alla skyttarna skjuta final med motiveringen att alla som skjuter skall få vara med och får träna/uppleva det och det upplevdes nog som positivt.

Så här gick det i tävlingarna

GåsaCupen Gevär: Segrade ett kombinationslag med Bosse från Höör, Petra från Skurup och Micke från Bromma (Knislinge). En roligt sak i dessa lagtävlingar är att det är fler och fler kombinationslag
med blandat folk vilket är både roligt och bra för gemenskapen i tävlingen och mellan skyttar

GåsaCupen Korthåll. Den vanns av ett lag från Löberöd där My, Emma och Tobias var med. Sällskapets lag med Colin, Linus och Hannes kom på  14:e plats.

Gåsadrottning gevär blev Petra Andersson, Skurup, som vann på 325 och efter stabilt ståskytte kunde gå om dagen 2:a Johan Yngvesson, Gammaltorp.

Segraren i Korthåll Liggande med stöd blev förhandsfavoriten Adam Lindén, Sölvesborg, som vann ganska enkelt på 339 poäng före Fritoj Edin, Ingelstad.

Maia Telen, Gullabo, vann Korthåll Liggande utan stöd på 339 efter en start final före Johan Yngvesson, Gammalstorp och om 3:e platsen var det hela 4 skyttar som särsköt och där sköt Cecilia Lindberg, Aspö bäst och blev 3:a.