Toppbild

Toppbild

söndag 2 oktober 2016

Riksfinal Korthållscupen

Säsongens sista tävling för våran del var riksfinalen i KorthållsCupen som avgjordes mellan 7 lag i Eskilstuna under söndagsförmiddagen. Vårt lag hade kvalificerat sig genom en 2:a plats i distriktsfinalen i Ystad och en 2:a plats i regionsfinalen i Gammalstorp. För förenings del var det 4:e gången på 5 år vi var med.

Dagens lag bestod av
Liggande med stöd: Hugo
Liggande med rem: Viktor
Ställning: Johanna.

I första omgången sköt Viktor 193 och Hugo 189 och på det låg vi 5:a. Johanna fyllde på med 182 i ställningsserien och vi låg fortfarande kring 4-5:e platsen.

I finalomgången sköt både Viktor och Hugo upp sig lite. Hugo sköt totalt 335.3 poäng (de 5 sista skotten är decimalt) och slutade 5:a i den individuella tävlingen. Viktor slog till med en kanonfinal och slutade på 343.3 poäng och 2:a i sin klass. I lagtävlingen låg vi nu 4:a, endast 0.3 poäng från bronset. I den avslutade ställningsfinalen lyckades inte Johanna gå om Kvistbros ställningsskytt och vi slutade 4:a i lagtävlingen och Johanna med 319.4 poäng slutade 5:a i ställningsklassen.

I själva Korthållscupen vann Björksta på 1013.8 poäng och de var tillslut ganska överlägsna där 2:an Vaksala hade 1004.5, Kvistrbo 1000.8 och vi hade 998.0. Nu blev det på nytt en 4:e plats i denna tävling för oss, en placering vi kan för att vi har blivit 4:a hela 3 gånger av 4 i denna tävling.

Hur som helst har det varigt riktigt bra kämpat av vårt lag i alla tävlingarna. Vi skall se det ur perspektivet att vi inte hade lag 2 dagar före distriktsfinalen och sedan blev vi 2:a där med samma poäng som 3:an och sedan i regionsfinalen hade vi en mycket bra dag i en tävling med höga poäng och vi tog oss alltså åter till riksfinal. Så bra jobbat Hugo, Viktor, Johanna och Mimmi som har skjutit i laget!