Toppbild

Toppbild

torsdag 25 maj 2017

Hanöbuktscupen

Traditionellt så avgjorde korthållstävlingen Hanöbuktscupen i Degeberga med Södra Gärds Skytteförening som arrangör på torsdagen i "Kristflygarehelgen". Detta är den äldsta korthållstävlingen i Skåne och detta var den 32:a årgången av tävlingen. Det är en av få tävlingar som fortfarande skjuts på papptavlor vilket skapar lite stök för oss eftersom vi måste kika till varandra och det är vi inte så rutinerade på nuförtiden. Trots detta var det många som kom till tävlingen i år och sällskapet hade också fler än vanligt på plats vilket var väldig trevligt

 Det var fina förhållanden på morgonen med lite mulet väder och lite vind. Viktor sköt imponerande 198 poäng i grunden och Colin, Nicklas och Hugo sköt alla också över 190, men det räckte inte till final för där krävdes det 193 för att komma med bland de 10 bästa. För Johanna gick det lite sämre i liggandetävlingen då hon sköt ett skott på Hugos tavla vilket han tackade för  (det var en 10:a). 

I ställningstävlingen tog sedan Johanna revansch med 186 poäng och det gjorde att vår lag med Johanna, Viktor och Niclas vann lagtävlingen i storartad stil med 14 poängs marginal. 

Dagen gick över till lite mer blåst men solsken och flera passade på att åka till Åhus för att äta lunch (läs äta glass) innan det var dags för prisutdelning efter att 8 skjutlag hade skjutit. Flera av våra skyttar fick hämta pris.

Efter prisutdelningen var det dags för finaler och i liggandefinalen hade vi Viktor på bana 1 och i finalen sköt han 145 och 343 totalt och han segade i tävlingen. I ställningsfinalen hade Johanna 3:e plats och Thomas 7:e. Johanna var uppe på 2:a plats med 3 ståskott kvar men sköt då en 6:a och föll tillbaka men hon slutade på fina 322 poäng och det blev särskjutning om bronset mellan 3 skyttar och då sköt hon bäst igen och tog en 3:e plats.

Summerat sköt våra skyttar
Liggande
Viktor, 198, vann sin klass och nytt personligt rekord
Colin, 192, 2:a i sin klass
Hugo, 191, 2:a i sin klass
Nicklas, 190, vann sin klass
Linus, 188, nytt personligt rekord
Riccy, 183
Maja, 182
Johanna, 180
Hannes, 174

Ställning
Johanna, 186 - 3:a i sin klass
Thomas, 184
Viktor, 172

Hela dagen upplevdes som mycket trevligt och alla våra skyttar trivdes, en riktigt trevlig skyttetävling där både nya och rutinerade skyttar vara med från föreningen!

Text: Per och Jonas
Foto: Jonas, Johanna och Pernilla


 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar