Toppbild

Toppbild

onsdag 27 december 2017

Testtävling med finalträning

Idag var det testtävling 10m för sportskyttar på Wendesbanan. Förr var testtävlingar viktigare för rankingresultaten (för fortsatta uttagningar) men numera har det ändrats lite så intresset är inte riktigt lika stort längre. Årets testtävling i mellandagarna samlade 12 st skyttar men det roliga var då de geografiska spridningen, vi hade skyttar från föreningar i Skåne, Blekinge, Småland, Östergötland, Uppland och Frankrike med i tävlingar, 2 länder och 5 distrikt var representerade. Det var bredd i tävlingen med skyttar som gjorde sin första testtävling till de som hade internationella meriter.

Alla skyttar sköt 40 respektive 60 skott och damerna/damjuniorerna erbjöds att skjuta 60 skott ( med tanke på nya internationella regler från 2018). Dock var det inte så många  som nappade på detta.....kanske en signal om vad skyttarna egentligen tycker om de nya reglerna?

Från oss var det 2 skyttar på plats, de sköt
Maja, 405.3
Isac, 564.1 i sin första 60-skottstävling

Bäst för dagen var den franske skytten Judith Gomez som sköt 60 skott, 616.2,  på 25 minuter! Även unga Amanda Carlsson, Gullabo sköt bra i sina 40 skott idag, 410.4.

Efter grundomgången sköt 10 skyttar en finalträning där vi hade delat upp i 2 olika finaler med 5 i varje beroende på snittresutlat. A-finalen vanns av Marcus Madsen, Linköping och B-finalen vanns av Johanna Carlsson, Gullabo.

Nu ser våra skyttar fram emot Swedish-Cup den 3-6/1 i Sävsjö.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar