Toppbild

Toppbild

söndag 11 mars 2018

Skyttiaden Riksfinalen

Festligt, folkligt och fullsatt kan man säga om riksfinalen i Skyttiaden under lördagen i Eskilstuna, här finns landets största luftgevärshall så man kan genomföra hela riksfinalen för samtliga klasser på en och samma dag vilket gjort att alla skyttar, ledare och föräldrar kunde träffas samtidigt.

Sällskapet hade 4 skyttar på plats och sedan var vi ytterligare 8 personer i staben/publiken som var med under dagen. Under fredagen hade vi rest dit på lite olika sätt. 2 bilar direkt till E-tuna och en bil tog omvägen via Stockholm.

Våra skyttarnas grundomgångar:

Maja. Hade haft en tuff 2-veckorsperiod före tävlingarna men en bra sista träning. Fick inte riktigt till det och hade dessutom ett riktigt skitskott och slutade på en 9:e plats i L15stå  på 401.7

Viktor hade också en bra träning inför tävlingen och han fortsatte med mycket  bra skytte i de 40 skotten och slutade på 409.0 vilket vara nytt personligt tävlingsrekord på 40 skott. På detta blev han 4:a i grundomgången i L15stå och gick vidare till final (mer om det senare)

Niclas inledde riktigt bra på de första 10 skotten och fortsatte sedan i samma stil hela tävlingen. Han sköt 423.6 vilket var säsongsbästa (eller tävlingsbästa?) och tog en mycket fin 6:e plats i L15sitt. Han hade en olycklig 9.8 men det var 1.0 poäng upp till 5:e platsen och finalen ändå. Nicklas var riktigt nöjd med sin dag! En riktigt grym insats av Niclas!

Noel var ju debutant i tävlingen och det var kanske nerverna som gjorde sitt och han sköt inte riktigt vad han önskade under dagen. Han slutade på  381.8 och en 23:e plats i L13stå. Noel tar mig sig många erfarenheter från denna tävling till sitt framtida skytte.

Senare på eftermiddagen började finalerna och man sköt 2 finaler åt gången. Viktors final avslutade dagen och han gick in som 4:a, sköt stabilt men inte jättebra och han slutade även som 4:a vilket han var totalt sett mycket nöjd med i en klass som var mycket tuff men många väldigt meriterade skyttar. Generellt kan man säga att tjejerna dominerade tävlingen med flera klassegrare och pallplaceringar.

Hela dagen var trevlig och E-tuna gjorde en mycket bra arrangemang under tävlingen. Man kan inte låta bli att imponeras av deras engagemang för skyttesporten och deras "leveransförmåga" att arrangera tävlingar. Roligt också att nästan hela Gevärsektionens styrelse var på plats efter fredagens årsmöte,

Vi åkte hem vid olika tillfällen under lördagen och styrde kosan mot Skåneland igen. De som var kvar på prisutdelningen fick följa årets "Mellofinal" från padda eller radio på vägen hem.

ResultatlistanInga kommentarer:

Skicka en kommentar