Toppbild

Toppbild

söndag 18 november 2018

JSM/SM Falling Target

Under lördagen avgjordes RM/JSM/SM i Falling Target i Kinna och vi hade skyttar på plats som tävlade både i JSM och SM, Isac och Maja och det blev en lång dag (som det brukar bli när det går bra på stora tävlingar) för våra skyttar och deras coacher Pernilla och Linda.

Man börjar skjuta en grundomgång på 40 skott och redan i första skjutlaget sköt de JSM och det gick riktigt bra. Maja sköt 37 av 40 träff vilket gjorde att hon vann klass 17 och hon var bästa av alla juniorer för dagen. Isac sköt 24 träff och i föreningslagstävlingen fick de då totalt 61 träff vilket gjorde att de tog ett JSM-silver i föreningslaget efter Stenkumla från Gotland. Det var 3 lag på samma poäng men sällskapet blev bäst av dessa för att Maja hade högst individuella resultat. Grattis Isac och Maja!

Maja ingick även i det skånska förbundslaget för JSM där Victor Lindgren, Sjöbo  (31 träff) och Niklas Jogmark, Eslöv (33 träff)  och sköt och de tre vann ett JSM-Guld på totalt 101 poäng, 4 före Gotland. Grattis Maja till ditt första JSM-guld!

Senare på dagen var det dags för SM och 40 nya ståskott för våra skyttar. Isac ökade något med 26 träff och Maja fick denna gången 32 träff och blev återigen bland de 16 bästa och gick därmed till sin andra final för dagen.

Finalerna i Falling Target avgörs i utslagningsmatcher om 10 skott där 2 skyttar möts där de börjar med åttondelsfinal och sedan vidare mot final. Maja började tungt i sin första match i JSM med att förlora direkt i en match med 6 träff mot 7. Segrarinna på JSM:et blev Frida Eriksson, Stenkumla. I finalen på SM sköt Maja bättre i som åttondelsfinal och vann den matchen med 9 mot 7 men i kvartsfinalen förlorade hon med 7 mot 9 och hon fick en delad 5:e plats i tävlingen. Segrade gjorde återigen Frida Eriksson som vann sitt 2:a mästerskap för dagen.

Komplett resultatlista

Mer info: http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2018/fridafranstenkumlatogendubbel/

Fotocred: LindaInga kommentarer:

Skicka en kommentar