Toppbild

Toppbild

lördag 1 december 2018

Besök på LF-Open i Danmark

I helgen har vi tre skyttar som skjuter den internationella luftgevärstävlingen LF-Open i danska Eskilstrup. Det är våra tre skyttar som går på skyttegymnasiet i Sävsjö, Maja, Isac och Viktor. Tävlingen är i tre dagar med grundomgång och finaler varje enskild dag och numera skjuter samtliga skjuter 60 skott stående i respektive klass. I år är det skyttar från Danmark, Sverige, Finland, Norge och Tyskland på plats och det är väldigt många svenska där, inte bara skyttegymselever.

Under delar av fredagen var skyttebloggsredaktionen på plats och följde mest herrjuniorernas tävling som började skjutas 12:30 och sedan finalen vid 15:30. I Eskilstrup (bara 5 minuter från motorvägen) är tävlingen i deras Idrottscenter som bestod av 2 idrottshallar. I den "lilla" hallen var det 45 tävlingsbanor provisoriskt uppsatta och sedan i "stora" hallen var det 10 st finalbanor, servering, publikplatser, omklädningsrum, livevisning och vapenkontroll - allt i samma hall. Allt var väldigt nära varandra så det är verkligen en kompakt tävling.

När vi kom dit vid lunch så möttes man av en väldigt lång kö.....till klädkontrollen! Här var det verkligen seriöst med en komplett klädeskontroll där både skyttejackor och skyttebyxor mättes för tjocklek och styvhet och det ställde till det för många skyttar som hade för styva jackor och de blev underkända. Det skyttarna gör då är att "gnugga, rulla och värma upp" sin jacka så den blir mjukare och sedan är det ny kontroll igen. Detta får man speciellt göra med lite nyare skyttejackor - så vår Maja fick  rulla sin jacka i drygt en timme innan hon passerade med godkänt. Viktor och Isac har lite enklare jackor så de gick igenom direkt.

Våra skyttar sköt under fredagen
Viktor, 610.3
Isac, 582.7
Maja, 613.4

Viktor gick till final som 8:e herrjunior och i finalen slutade han på 6:e plats. Denna final dominerades av 2 mycket duktiga danska herrjuniorer som båda sköt VM tidigare i år. Maja blev 12:a i den mycket tuffa damjuniorklassen och det krävdes 614.5 för final där.

Tyvärr har tävlingen ingen livevisning - de skjuter på en tysk tavla som heter Meyton och där finns tyvärr inte stöd får sådana nymodernigheter. Resultatlistor finns på http://tingstedskf.dk/

Man kan även följa lite från tävlingen på Instagram på kontot: Skyttegym_savsjo

Hur det gick på lördag och söndag återkommer vi till senare




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar