Toppbild

Toppbild

söndag 10 februari 2019

Rinkabyträffen

Idag var det fältskjutningen Rinkabyträffen som är en gevärsfältskjutning som sällskapet står som huvudarrangör för. I år var det 140 föranmälda skyttar till tävlingen vilket innebär att detta är förmodligen den största enskilda tävlingen vi arrangerar under året. Det blev några bortfall men det blev nästa 130 starter på tävlingen.

Redan 07:00 var vi på plats vid Rinkaby läger och sedan 07:45 var det säkerhetsgenomgång med alla funktionärerna och vi 8-tiden var vi ute och skruvade upp figurerna och vid 09:00 smällde första skottet och sedan höll tävlingen på till lite över 3 då sista patrullen sköt sina sista skott på 5:e stationen men dagen blev väldigt lång och vi har inte hemma förrän vid 18-tiden på kvällen.

Vädret var riktigt fint under större delen av dagen med lite blåst men det blev lite sämre med dis och regn för de sista patrullerna. Nytt för i år är att det skulle göra lite med avancerat för kikarskyttarna och en nyinstiftad "Avancerad" klass. Tyvärr så tog vi i lite för mycket kanske och det hela blev lite komplicerat - så komplicerat så vi villade bort oss i länken mellan mål - markering och resultat så vi fick ta bort ett mål för kikarskyttarna för att vi kunde reda ut rätt resultat på det målet. Generellt var det också ganska tufft för kikarskyttarna där de flesta målen endast hade innerträff och det syntes i resultatlistorna

Vi hade 7 skyttar som sköt och det var lite blandade resultat för de våra
Fredrik, 12

Kikarskyttarna hade maxträff på 24
Henrik, 21
Per, 12
Karl-Johan, 11
Stefan, 10
Mikael, 6
Christian, 4

Preliminär resultatlista

Det var många åsikter om dagens tävling, generellt fick vi beröm för arrangemang, målen och att det var en fin och trevlig tävling sedan fick vi lite feedback om att det var lite korta skjuttider för diopterskyttarna.

Att reflektera över från helgen

Kikarklassen och de nya försöken med att göra den klassen lite mer avancerad. Här får man nog fundera kring var och hur man skall göra det. Till vår tävling kan man konstatera att det kanske blev lite tufft för oss arrangörer att reda ut det hela, frågan är vad kikarskyttarna själva tyckte?

Sedan är det vilket stor tävlingen Rinkabyträffen har blivit, det är väldigt roligt med många skyttarna med fältskjutningar av denna storleken kräver också väldigt mycket funktionärer, till denna tävling hade vi nästa 50 funktionärer bara under söndagen som var med och sedan var det en mycket stort gäng som var med och hjälpte till  under lördagens bygge. Vi i föreningen har gjort en kanoninsats under denna helgen med hela tävlingen och vi har fått väldigt många engagerade vilket behövs, vi har en stor generationsväxling som pågår när det gäller fältskytte och lyckas vi inte med den så kommer vår förmåga att arrangera att dö ut och på sikt fältskytte på Rinkaby. Många gör viktiga insatser här men det finns också vissa så får jobba extremt mycket på denna typ av tävlingar, tex de som jobbar med banläggning och målmaterial (Bengt Hansson och Sven Olsson) , där kommer fler att behöva engagera sig i framtiden om vi skall ha tävlingar att skjuta. Redan till nästa år behöver vi se över organisationen kring denna tävling, både när det gäller arbetsschema för oss själva och de som hjälper till (tex kanske dela upp servering i 2 olika pass) , vi behöver kanske inte bli fler men vi måste omfördela arbetsuppgifterna inom föreningen till denna typ av tävlingar.


Slutligen... ETT STORT TACK till alla som var med i helgen och fixade med tävlingen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar