Toppbild

Toppbild

tisdag 18 juni 2019

Sommarträffen - en fältskjutning för kikarskyttar

Under Lördagen 15/6 sköts årets upplaga av Sommarträffen på Kungsängens skjutfält strax norr om Stockholm. Sommarträffen anordnas av Kikarfält STHLM och är en heldag med fältskytte för kikarskyttar som i år innehåll 16 stationer.

Sommarträffen är en ganska krävande gåfältskjutning och sträckan att avverka var över 20 km. Samling kl 06.00 för genomgång sedan gick första skottet 07.00 och sista 21.00. Verkligen en hel dag med skytte!
Majoriteten av stationerna bestod av de traditionella fältskyttemålen, dock minst dubbla mål och vissa stationer bestod av trippla mål. Avståndet var ofta längre än vad som är normalt för respektive mål. Målen var plåtmål och de mål som stod långt bort hade oftast elektronisk markering som blinkar vid träff. Varje patrull skötte sig själv och de som inte sköt delade på uppgiften som skjutledare, markör och protokollförare. Den station med det längsta avståndet bestod av Försvarsmaktens prickskyttebana, där skulle mål på 1000-1200 m beskjutas.

Många stationer var traditionellt liggande skytte men det fanns även stationer som krävde en del obekväma positioner. En station bestod av ett rörligt rälsmål på 600 m, den var riktigt svår!

Sällskapet hade tre skyttar på plats, Henrik, Kalle och Christian med följande placeringar;

29. Christian S  – 41 träff
43. Henrik N – 34 träff
51. Kalle S – 28 träff

Vinnaren hade 55 träff, 2:an  och 3:an 53 vardera. Resultaten var rejält blandade över hela startfältet vilket tyder på ganska hög svårighetsgrad.

Trötta och utmattade tog vi oss tillbaka till samlingsplatsen och vi återvänder hem med många nya lärdomar, kunskaper och nya vänner.

/Christian

Länk till resultatlistan: https://docs.wixstatic.com/ugd/3fde7d_bb44ed9306f64fe3a15ecfa245fa5a0a.pdf


PS. Kommentar från bloggredaktione och ordföranden: Denna tävling/gren som beskrivs i detta inlägg kan man kalla "Långhållsskytte" - en mer extrem variant av det fältskytte som vi normalt bedriver i vår förening.  Om denna gren "tillhör" Gevärssektionen i Svenska Skyttesportförbundet (som vi i sällskapet tillhör) är inte helt tydligt för mig. Tävlingen arrangerades av skyttar organiserade under skyttesportförbundet och det krävdes licens tävlingslicens för att vara med. Är det en variant av vårt mer traditionella fältskytte eller något annat som skall bedrivas av en annan orginisation? - det får framtiden utvisa. Vi publicerar detta inlägg för att visa bredden i skyttesporten i stort och en ev. framtida gren (?) inom vår organisation från en välorganiserad och fin tävling där vi hade engarerade skyttar från vår förening som deltog. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar