Toppbild

Toppbild

söndag 11 augusti 2019

GP Gimo, dag 2

Dag 2 på GP i Gimo. Viktor sköt i sista laget som började 16:00 så det blev sent. Dagen inleddes med sovmorgon på hotellet och därefter lite turistande i Uppsala och fika på stan innan vi åkte till Gimo vid 14-tiden. När vi kom dit så var det riktigt skitväder och störtskurar.

Viktor sköt en riktigt bra match med 618.6 och på det vann han dagens tävling på och han vann också hela GP-serien på. Detta var hans 3:e raka totalseger i GP-serien för herrjuniorer 60 skott liggande.

Resultat

Därmed var årets GP-serie över och vi tackar alla arrangörerna. Banan i Gimo var en ny upplevelse och var ett trevligt ställe att skjuta på. I Gimo håll de också på att bygga en "inomhushall" där man kunder skjuta "på tvären" inne i hallen (som vi kan) men deras lösning innebar att man skulle skuta igenom en "rörtunnel".

Tyvärr har GP-serien tappat i status de senaste åren men färre deltagare etc. Det har nu kommit lite blänkare om att det blir ingen GP-serie för 10m och 300m de kommande säsongen utan nya koncept skall presenteras. Vi får se hur det blir på 50m, jag tror det behövs lite tävlingar där man försöker samla "Sverigeeliten" för 50m där alla skjuter samma tävling samtidigt, gärna med finaler. För att detta skall bli bra så behövs det både engagemang från skyttar och arrangörer. Tex så hade GP-serien för några år sedan en Facebook-sida - den hade varit trevlig om man hade kunnat väcka liv i den igen och sedan tror jag att man skall börja skjuta final i 60 ligg igen och då för alla klasser  - det blir tuffare för tävlingen men jag tror att den hade fått lite större intresse då (fast 60L inte skjuta på OS kan man faktiskt fortsätta göra det i vårt avlånga land). Vi får se vad som händer i framtiden  - klart är att det behövs både arrangörer och skyttar om det skall fortsätta.

Sektionens nyhet

Resultat totalt i GPInga kommentarer:

Skicka en kommentar