Toppbild

Toppbild

söndag 15 mars 2020

Kikarfältkurs

Under lördagen hölls en kurs i kikarfält på en kylig Wendesbanan som badade i sol. Deltagarna kom från alla väderstreck med ett par skyttar från Kalmar-trakten och en från Göteborg.

Totalt åtta kikarskyttar som vill ta steget och börja tävla fick först en gedigen teoridel där allt från hur en fältskytte genomförs praktiskt med kommandon och markering, rutiner för att mäta målen med kikarsiktet, ballistik och tabeller och mycket prat om vilken utrustning man behöver och INTE behöver.

Efter en lättare lunch gick vi till 100m vallen där det först gavs möjlighet att nolla siktet sedan genomfördes en femstationers fältskyttetävling med nerskalade mål för att simulera längre avstånd. Det sista målet var en B100 på 625 meter med 20 sekunders skjuttid. Deltagarna fick således chans att testa sina nya kunskaper på riktigt. Avslutningsvis så genomfördes kulbaneverifiering och kronografering med Labradar från 300m hallen.

Målet med kursen är helt enkelt att få fler att börja tävla och en av deltagarna deltog redan på söndagen i fältskjutningen i Vilshult, så det ser lovande ut.

I skyttets tjänst,
Henrik och Christian S
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar