Toppbild

Toppbild

söndag 6 september 2020

JSM Sport 50m - Dag 2

 Söndagen bjöd ungefär på samma väder som lördagen, lite lugnt på morgonen men när väl skyttarna skulle skjuta så blåste det rätt bra. Under finalen kom det också en regnskur . precis som igår. 

Idag var det färre skyttar på banan när det vara 3x40 på programmet, det blev 1 skjutlag med fem damjuniorer och 11 herrjuniorer där då alla damjuniorerna gick direkt till final och herrjuniorerna skulle bli 8 st. Blåsten ställde till det och det blev lite lägre resultatnivå än vanligt, bästa resultat gjorde Viktor som fick 1111 i 3x40. Albin sköt nytt personligt rekord med 1047 poäng och det blev en 9:e plats för honom. Föreningslaget med Viktor och Albin blev 2:a i lagtävlingen och vann därmed ett JSM-Silver

I finalen så tog Viktor kommandot från början och ledde i finalens 43 skott av 45 men fick se sig slagen med 0,8 poäng på slutet av Jesper Johansson , Dagstorp-Lilla-Harrie. Så det blev ett JSM-Silver för Viktor och det vara samma medalj han tog förra året i denna grenen. Bronset gick till Axel Lövander, Dagstorp-Lilla Harrie.

I damjuniorfinalen var det verkligen jämt och skiftande, nästan alla de 5 skyttarna var uppe i toppen någon gång under skjutningen. Moa Nilsson, I16/Lv6 vann med minsta möjliga marginal, 0.1 poäng före Amanda Göransson, Södermalm-Liljeholmen. 3:a blev Melinda Lövskog, I16/Lv6

Tävlingarna flöt på bra idag igen och idag hade vi ringt in Kristoffer som datachef då Thomas var på annan tävling och det gick förstås lysande. Dagens strul inträffade under mitten av finalen då förstärkaren till högtalaren gav upp i fem minuter och då fick vi ut och skrika kommandon i hallen. Inte så lyckat kanske men sedan helt plötsligt så fungerade systemet igen. (Reminder. Vi bör se över dessa gamla system nu - det har varit med sedan skjutbanan byggdes)

Vi fick mycket beröm för tävlingarna och mycket beröm för att vi tog oss an atta arrangera dessa tävlingar. Man kan konstatera att behovet var stort bland juniorerna att få skjuta en riktig tävling i år, det har ju tyvärr varit sparsamt med det. Själv önskar jag att fler föreningar med kapacitet hade vågat och viljat arrangera denna typ av tävlingar - hoppas att vi kan inspirera något till att göra det. Känner också en stolthet till hur vi i sällskapet tar oss och an och arrangerar denna tävling - även om det skulle vara lite enklare så var det fokus och kvalitet rakt igenom. TACK alla som var med och bidrog på något sätt!

Komplett resultatlista

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar