Toppbild

Toppbild

söndag 23 maj 2021

Dag 2 på EM - En 5:e plats för det svenska herrjuniorlaget i lagtävlingen!

 Dag 2 på EM

Rapport från dag 2 på Facebook

https://www.facebook.com/skyttesport/posts/4319345588096339

Rapport för de 2 dagarna på Skyttesportförbundets sida

https://www.skyttesport.se/Information/Nyheter/SvSF/rapportfranemosijek.sagickdetforvaraluftjuniorer/


Dagens började med Mixed Team där lager med Victor Lindgren och Amanda Carlsson slutade 9:a. 8: lag gick till final så de var riktigt nära. Vårt andra lag med Johanna Andersson och Viktor Klemmedsson hade inte en så bra förmiddag och slutade 24:a. 

På eftermiddagen var det dags för semifinal i herrjuniorernas lagtävling. Det svenska laget hade kvalat in som 6:a i gårdagens kval och förutsättningarna var att man skulle komma bland de 4.a bästa för att få skjuta om medaljerna. Vårt svenska herrjuniorlag slutade 5:a, endast 0.7 poäng efter Italien och missade därmed chansen att skjut om bronset. Vi visste att det skulle bli tufft att gå vidare med stornationer som Ryssland, Spanien, Italien och Kroatien i skjuthallen, Italien har dessutom var riktigt framgångsrika i tävlingarna än så länge. Vårt lag kämpade väl och Victor Lindgren sköt riktigt bra och lyfte laget, Pontus och Viktor K hade lite sämre och de var riktigt besvikna efter skjutningen när de såg hur nära de var att överraska och gå till medaljmatcher. Trots denna besvikelse så har laget gjort något riktigt bra - det var mycket länge sedan ett svenska herrjuniorlag var så högt placerade i en lagtävling på ett stort mästerskap. Så stort grattis till Victor Lindgren, Pontus Kallin och Viktor Klemmedsson för en riktigt fin prestation!

Imorgon börjar seniorerna skjuta och luftjuniorerna åker hem. Viktor och Paul stannar kvar och imorgon börjar träningarna på 50m för Viktor som skall skjuta 3x40 och 60L senare i veckan. 

Inga foto från skjuthallen idag - vår fotograf fick inte vara där för det är så mycket folk där nu. Så det fick bli en bild när laget njöt av solen och en glass efter dagens tävlingar. 


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar