Toppbild

Toppbild

söndag 17 oktober 2021

SM 10m

Sportskytte Sm 10m avslutades med SM-tävlingarna där juniorerna fortsatte att dominera i tävlingen. Av de 8 skyttarna i både DAM och HERR så var 5 st juniorer i båda klasserna. Det blev också juniorer som segare i båda mästerskapen.

Både Isac och Viktor sköt bättre resultat under söndagen

Isac hade 606,9

Viktor hade 618,5 vilket var det 5:e bästa resultatet i HERR och en finalplats

I lagtävlingen hade vårt lag inte riktigt marginalerna på sin sida. De blev 4:a, endast 0,2 poäng från bronset. Lagtävlingen vanns av Björksta

I finalen sköt Viktor bra och lag länge med i toppen på plats 2-3 men föll tillbaka då han inte riktigt hade alla skott med sig och han slutade på en fin och hedersam 4:e plats. Detta vara för övrigt Viktor bästa individuella placering på Senior Sm i sportskytte (han hade en 5:e plats sedan tidigare). Herrseniorfinalen blev nog den jämnaste finalen på många år och när de 24 skotten var skjutana så var det 2 skyttar på samma resultat och därmed blev det Shoot-off om guldet. Då vann Victor Lindgren, Sjöbo, före Ludwig Wässman från Bjröksta, 3:a blev Pontus Kallin.

I DAM-klassen segrade Amanda Carlsson, Gullabo före Hannah Göransson, Aleholm (för övrigt hennes 3;e raka silver denna helgen) och 3:a blev Anna Norman.