Toppbild

Toppbild

lördag 10 september 2022

JSM Dag 2

 Idag var det toppenväder på skjutbanan så både skyttar och publik fick njuta av fint väder. lite vind och man kunde sitta ute och fika på skjutbanan. Vårt fantastiska fika- och serveringsgäng fick jobba hårt under lördagen då detta var JSM:s största dag. Dag 2 på JSM innebar Gevär Liggande, Riksfinal i KorthållsCupen och Korthåll Liggande

På förmiddagen var det Gevär Liggande och växelvis KorthållsCupen. I den sistanämda tävlingen deltog 4 kvalificerade lag och det blev skånsk seger för Dagstorp Lilla-Harrie som van på fina 1010 och 2:a blev Öved-Östraby. 

I gevär liggande hade vi 3 skyttar: Albin, Hannes och Oskar och samtliga 3 gick vidare till finalen då Oskar slutade 4:a och Albin 5:a. Dessa 2 bildade också föreningslag som tog JSM-Brons och de var också med i Förbundslaget som vann JSM-Guld. Grattis killar. Roligt var också att Hannes sköt en riktigt fina grundomgång. Segrade gjorde Rasmus Jagerstål, Löberöd och i RM-klassen var Henrik Olsson, Öved-Östraby. 

Korthåll Liggande avgjorde under eftermiddagen och där sköt både Albin och Hugo 190 var och de gick båda till final. De bildade också lag och vann ett JSM-Silver i lagtävlingen. I finalen så sköt Albin riktigt bra och klättrade 11 placeringar och slutade 4:a på 336 och Hugo avancerade till 9:e plats på 332. Vann gjorde Jesper Johansson, Dagstorp Lilla-Harrie och i RM-klassen segrade Niklas Jogmark, Furulund. 

Våra skyttar har kämpat på väl i tävlingarna , både som skyttar och arrangörer och Kristianstadsbladet var på plats idag och gjorde reportage som vi får se senare (troligen tisdag under U-märkt). Imorgon är det ställningsskytte som gäller och då är det Albin och Amanda som tävlar. 

Reportage Gevärssektionen

Resultatlista efter 2 dagar
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar