Toppbild

Toppbild

fredag 17 mars 2023

SM Luft Dag 1 - Brons till Viktor och Hannah i MixedTeam

SM/JSM i Luftgevär avgörs i helgen i Rottne/Söraby. Dag 1 (fredag), innebar RM (Riksmästerskap) i Mixed Teams som numera också är en OS-gren.

Viktor tävlade ihop med sambon Hannah Göransson, Aleholms Skytteförening och i grundomgången skör de 619,? och det blev en 6:e plats vilket också innebar att de fick skjuta bronsmatch. I Mixed Team från lag 3-6 skjuta om 2 st bronsmedaljer i 2 st separata bronsmatcher

.Viktor och Hannah fick möte Nora Olsson, Gullabo som var i lag tillsamman med Marcus Madsen, Aleholm. Bronsmatchen innebär matchpoäng skott för skott och lag Viktor/Hannah kom direkt i underläge i matchen och efter ett tag ledde Nora/Marcus med 11 mot 5. Då kom ett ryck och de kämpade tillbaka till 11-11 och sedan låg de under 15-11. Men sedan som av ett mirakel så vann de de 2 nästkommande och det stod 15-15 och första lag till 16 poäng vinner vilket skulle innebära att om de vann sista skottet så skulle det bli vinst, och det blev det!

I Mixedteam så är det också tillåtet med coacher som får ta en timeout vilket Axel (som var Viktor/Hannahs) coach gjorde på slutet vilket kanske var en taktiskt triumf.

Grattis till bronsmedaljen!

Amanda och Victor vann RM mixed (skyttesport.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar