Toppbild

Toppbild

söndag 21 maj 2023

Sydrutten

 Gevärstävlingen Sydrutten har avgjorts i dagarna två med 3 olika tävlingar, en cupfinal och en sekundfältskjutning. 

Tävlingen började på lördagen i Älmhult där man sköt det "nordiska programmet"  dvs. en 3x5, 10 liggande och en norsk grundlag (3 stå, 3 knä och 4 ligg). Detta program sköt de som har ambitioner att ta sig till NM och detta räknas också som en NM-uttagning. Sedan fanns det också klasser för knäskyttar, liggandeskyttar och kikarskyttar. 

Sedan fortsatte tävlingen på eftermiddagen i Christianstad på Wendesbanan med att man sköt samma tävling en gång till. Denna dag var det Bromölla som vara huvudarrangör även om vi också hade ett finger med i spelet med servering etc. 

På söndagen fortsatte sedan den 3:e deltävlingen igen på Wendesbanan för alla skyttar som vill vara med ytterligare en gång. Dagen inleddes också med final i Norma-Cupen där de bästa skyttarna från lördagen kvalificerades till en cup-final. Där hade vi våra 2 skyttar med, Albin i juniorfinalen och Christian i kikarfinalen och där blev Christian 2:a i kikarklassen.

Under söndagen fanns det också en sekundfältskjutning på Wendesbanan för de som ville delta. Skundfältskjutning är en fältskytte gren som man tävlar i på NM. Man skall träffa 3 olika mål på max 6 skott så fort som möjligt. Det finns en speciell mobil anläggning för detta (som finns på ett släp som hör normalt hemma i Västergötland) och den fanns på Wendesbanan under söndagen. Det var Kasper och Mikael Svensson från Eggvena-Bråtensby som hade kört ner släpen och de skötte tävlingen med support av oss. Redan i sin första skjutning sopande Albin Sandmark banan med de anda och sköt 9.01 och det blev dagens bästa resultat! (ett riktigt bra resultat dessutom)

Resultat Sydrutten

Resultat Sekundfältskytte

Under söndagen var det Thomas, Kristoffer och Per som arrangerade med stöd av Bromölla skytteförening samt tävlingsledaren Clas Bernardsson. Under hela helgen så skötte Martina och Fredrik Sandmark serveringen och det gjorde de med bravur - mycket goda sillamackor och korvar serverades hungriga skyttar.

Fler bilder finns på Facebook  -foto från Bengt Kämpe

Filmer på sekundfältskyttet finns på Facebook- se Albins skjutning
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar