Toppbild

Toppbild

söndag 3 september 2023

NM i Uppsala och Kungsängen

 Då är NM och NUM (Ungdoms NM) genomfört i Uppsala och Kungsängen med Upplands och Stockholms Skyttesportförbund som arrangörer, detta vara en tävling som vi själva i sällskapet med stöd av andra skånska föreningar genomförde på Wendesbanan/Ravlunda 2019.

Tävlingarna består av

Gevär Liggande (Öppen klass = alla skjuter i samma tävling)

Gevär Ställningar (Senior och Junior(Ungdom)

Fältskytte (Senior och Junior/ungdom)

Sekundfältskytte (Öppen klass)

Det är banskytte på fredagen och fältskytte på lördagen och sedan avsluts tävlingen med en bankett/middag där medaljerna delas ut på lördagskvällen.

Sverige, Norge och Danmark deltar och varje trupp består av 10 seniorskyttar och 5 ungdomsskyttar (max 25 år men Sverige sikar på 20 år om det går att hålla). Norge brukar ta hem det mesta i dessa tävlingar och ibland sticker svenska och danska skyttar upp i resultatlistorna. 

Albin Sandmark deltog från Christianstads Skyttesällskap som juniorskytt i det svenska laget och det vara hans 2:a NM. Det blev både upp och ner för Albin i tävlingarna och banskyttet inleddes tungt och lite sämre placeringar där Norge dominerade med 9 av 9 individuella medaljer på fredagen. 

På fältskyttet gick det desto bättre för de svenska juniorerna och Albin gjorde en riktigt bra tävling. Han fick ihop 33 träff av 42 och slutade på en 5:e plats i juniormästerskapet, detta med en helbom på ett av målen. Han var endast en träff från medalj. Rasmus Jagertsål tog silver och Liam Bernardsson tog brons i tävlingen och det bästa var att Sveriges juniorer tog NM-Guld i lagtävlingen i en jämn tävling där de sköt lika med Norge men vann på bättre resultat på sista stationen. Grattis Albin och det svenska laget!

I övrigt blev det ett svenska silver i senior för Olle Gabrielsson och brons i sekundfältskytte för Elin Åhlin.

Läs nyheterna från Gevärssektionen:

Bana Liggande

Bana Ställning

Fältskytte

Sekundfält












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar