Toppbild

Toppbild

lördag 3 februari 2024

Christianstads Skyttesällskap har sorg

 I veckan nåddes vi av beskedet att Christinstad Skyttesällskaps Hedersmedlem och fd. styrelseledamot, Sven Olsson, gick bort den 28 januari efter en tids sjukdom. 

Sven började som skytt i sällskapet på "äldre dar" i slutet av 90-talet och då främst som gevärsskytt, både i bana och fält. Under sin tid som aktiv skytte i sällskapet sköt han även luftgevär och han har många glas från Tusepoängaren hemma. 

Sven var med i sällskapets styrelse mellan 2004 till 2018 och var även aktiv ledare och funktionär på många tävlingar, t.ex. som funktionär på banskjutningar, "materialansvarig" på fältskjutning på Rinkabyfältet, ammunitionsansvarig och aktiv i jourgrupppen. Han var också väldigt engagerad i underhållet och servicen kring Wenndesbana under flera år och många minns också Sven med kameran alltid framme när han var tävlingsfotograf på många tävlingar som vi arrangerade. 

Hans engagemang blev inte mindre i skyttet när hans barnbarn började skjuta och "farfar" skjutsade och stöttade de till många träningar och tävlingar genom åren. För många andra ungdomar i föreningar var han inte Sven utan han kallades "farfar" av många. 

Vid föreningens 190-års jubileum tilldelades Sven sällskapets förtjänstmedalj i guld och vid årsmötet 2023 valdes Sven in som hedersledamot i sällskapet. 

Våra tankar går till Svens familj. Vila i frid. 





1 kommentar:

  1. Alltid med ett leende på läpparna och kramar i mängder ❤️

    SvaraRadera