Toppbild

Toppbild

lördag 16 augusti 2014

Regionsfinal Korthållscupen

Vid dagens regionsfinal i korthållscupen som avgjordes i Bromölla så vann Christianstads Skyttesällskap hela tävlingen och är därmed kvalificerade till riksfinalen i Eskilstuna den 5 oktober. I laget sköt syskonen Viktor, Oscar och Johanna Klemmedsson.

Det var lite byig vind under dagen men de flesta skyttarna verkade behärska vinden bra och det sköts flera fina resultat under dagen från de 15 skyttarna i de 5 kvalificerade lagen från:
Skåne: Svedala-Börringe och Christianstad
Småland: Jönköping och Ålem
Blekinge: Gammalstorp

I första skjutlaget var det liggandeskytte. Viktor drog till med säsongsbästa på 196 poäng och Oscar sköt stabila 192 och Christianstad gick upp i ledningen före Svedala. I ställningsskyttet sköt Johanna godkänt i ligg och knä men sämre i stå och slutade på 176 och vi föll nu ner till andraplatsen, 7 poäng efter den nya ledaren Jönköping vars ställningsskytt Robert Karlsson drog till med 191. 3:a låg nu Ålem.

Sedan sköts det 3 finaler med en klass i taget. I liggande med stöd finalen fortsatte Viktor att skjuta mycket bra. Han sköt 147 poäng vilket jag ett totalresultat för honom på 343 (nytt personligt rekord) och vi knappade in 2 poäng. 

Oscar fortsatte med fina 97+49 i liggande utan stöd och totalt 338 vilket gav oss en ledningen på 2 poäng i hela tävlingen. Jönköping var nu 2 poäng efter och Ålem ytterligare några efter så det var verkligen spännande inför ställningsskyttarna final.

Nu började nerverna komma fram hos ställningsskyttarna. Johanna hade 49+40 och Jönköping hade 90 medans Ålem hade 95 och vi var fortfarande i ledning med 3 lag inom 5 poäng inför de sista 5 ståskotten. Då tog Johanna fram sitt fina stabila ståskytte och sköt 9+8+8+8+10 = 43 och ryckte ifrån och det gjorde att vi stod som slutsegrare på 989 poäng mot Jönköping som kom tvåa på 986.

GRATTIS CHRISTIANSTAD!

2 kommentarer:

 1. Grattis ni är toppen duktiga allihop.

  // Pernilla

  SvaraRadera
 2. Grattis!!
  Riktigt bra gjort alla 3!

  // Micke

  SvaraRadera