Toppbild

Toppbild

söndag 28 juni 2015

SSM Korthåll

Detta brukar jag kalla årets längsta dag och så var det även i år. SSM Korthåll är egentligen en omöjlig tävling med 10 st mästerskap, 7 finaler och en massa skyttar. I år var heller ingen undantag när de sydsvenska skyttarna samlades i Ringamåla på deras fina och stora anläggning långt ut i skogen under söndagen för att skjuta SSM.

Dagen började med liggande och vi hade tre skyttar till start: Elias 189, Jocke 186 och Viktor 181. Det var inget lysande skytte och det blev inga finaler för dessa tre när det sköts väldigt fina och höga resultat i de flesta mästerskapen. Vi hade heller inte några skyttar i ställningestävlingen utan det blev en lång väntas för oss (extra lång för det blev en nästa 2 timmar lång försening) innan vi 16:30 kunde gå ut på fältrundan. Vi var 6 skyttar som gick i patrull 1 tillsamman med 2 skyttar från Värnamo. Det var lite blandade resultat under rundan

Viktor, 32 - vilken han vann KF3 på
Thomas, 31
Per, 27
Elias,  23 - vilket han vann KF15 på och kom 2:a i mästerskapet på.
Riccy, 21
Jocke, 16

Viktor, Thomas och Per tog också ett silver i lagtävlingen

Rundan var relativt lätt och det blev många höga resultat. En 36:a och 3 st 35:or i toppen. Det hände en annan rolig sak på fältrundan också. När vi gick mellan mål 4 och 5 på en liten stig i skogen så varnade tävlingsledaren oss för ett vildsvin och just då sprang det fram ett rådjur i skogen som i princip krockade med mig. Kan rapportera att det behövdes inga eftersök utan både jag och rådjuret överlevde krocken.

För övrigt så tycker vi att tävlingarna gick bra, detv flöt på bra med skytte, finaler och fältskjutningen. Från oss var Thomas och hjälpte till med datorerna och resultatprogrammet. Dock var det lite strul med mästerskapen då arrangören ville rationalisera lite väl mycket i programmet och sedan tog det lite väl lång tid. Jag tycker att framtida arrangörer av SSM skall försöka hitta ett upplägg där det sker vissa aktiviteter parallellt som t.ex. prisutdelningar och fältskjutningen vilket hade gjort dagen ett par timmar kortare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar