Toppbild

Toppbild

fredag 4 september 2015

NM-Dag 1

Dagens började med liggandemästerskapet där Oscar sköt bra. Han fick 153,4 på de 15 skotten vilket gav en 13:e plats bland de 60 skyttarna och 3:e bästa svensk, detta gav en finalplats.

I finalen så var han uppe på 7:e plats men föll tillbaka till 11:e och 4:e bästa svensk. En riktig kanonstart på mästerskapet alltså.

Det blev ett svenskt brons genom Elin Åhlin

I ställningsmästerskapet skjuter seniorer och juniorer var för sig men med samma program. De skjuter en dansk 3x5, en norsk grunnlag ( 3 stå + 3 knä + 4 ligg) samt en svensk final (5 knä + 5 stå). Oscar sköt 139 + 90 och hade en 5e plats in i juniorfinalen som bäste svensk. Dåligt knäskytte med bra stå och han hade chans på 4e platsen efter de överlägsna norrmännen. Då sköt han en 9a på fel tavla och föll ner till 11e plats.

Han är mycket nöjd med dagen. Ett par riktigt dåliga liggskott i liggandetävlingen i kombination men många bra skott. I ställningsmästerskap sköt han bra rätt igenom, knä var lite sämre men det kompenserade han med mycket bra ståskytte och det var ju det felaktiga som förstörde dagen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar