Toppbild

Toppbild

måndag 28 september 2015

Skol-SM dag 2

Dag 2 på Skol-Sm var fältskyttedagen. Vid frukosten så firade vi Riccy som fyllde 17 år idag! Grattis, grattis!

Först ut tidigt på morgonen var Viktor och Riccy som sköt Gevär med kända avstånd. Det var kallt väder men vindstilla. För Viktor gick det bra men några oförklarliga missar, för Riccy gick det tyvärr sämre då han saknade matta och hade problem med det, vi fick dock tag i en matta på slutet och då gick det mycket bättre

Resultat
Viktor, 33
Riccy, 23

Detta gav Viktor ett Skol-SM silver klass KF17. Att ta medalj i denna klass är något av en tradition nu i föreningen
2011: Macke, Guld
2012: Oscar, Brons
2013: Oscar, Guld
2014: Oscar, Guld
2015: Viktor, Silver

Senare på dagen var det dags för korthållsskyttarna. Alla gick i samma patrull tillsammans och det var en hel del nervositet bland våra debutanter. Rundan var mycket fin och det var bra och varmt väder. Dock hade vi tyvärr en hel del strul med våra skyttar då nästan alla "skruvade bort" under rundan, vi kunde dock reda ut det hela för de flesta och hitta tillbaka till nolläget. En som inte gjorde något fel var Maja Strand som fick ihop 29 träff av 36. Det var dock nära att det kunde blivit mycket bättre men hon hade lite missflyt på slutet. Detta resultat gav en 7:e plats i KF15.

Våra skyttar
Maja, 29
Isac, 26
Noel, 23
Elias, 23

Sedan när  vi hade ätit lunch och alla var imål så såg vi resultaten i lagtävlingen och då såg vi att Norretullskolan med Isac och Maja hade tagit ett Skol-SM Silver i KF15 .

Efter prisutdelningen var det sedan hemfärd och vid 10-tiden på kvällen var vi sedan hemma igen efter en rolig och intensiv helg.

Arrangemanget i Västerås var mycket bra, det är roligt med ungdomstävlingar där arrangören tar det hela på största allvar. Extra stort beröm för den fina maten och serveringen med stort fint utbud till fina priser. Högsta klass! PÅ den lite tråkiga sidan är att man inte kunde/fick dubbelstarta i fältskyttet vilket hade varit genomförbart i denna tävling. De sägs att Skolskyttefrämjandet har bestämt detta och där tycker jag att kan man genomföra fältskyttet med dubbelstart så skall man göra det.

 Nästa år går Skol-SM i Alvesta, du hänger väl på?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar