Toppbild

Toppbild

söndag 12 juni 2016

Sparbanken Syd Open + Korthållscupen

Idag var det väldigt många korthållsskyttar på plats i Ystad för att skjuta Sparbanken Syd Open, nästa 100 st var på plats och vi hade 3 skyttar på plats som hade klämt in sig bland skjutlagen i sista sekund = de efteranmälde sig. Riktigt roligt med så många skyttar på en tävling vilket inte är så vanligt i korthåll numera i Skåne.

Det var mycket skytte idag med grundomgång i både liggande, ställningar, finaler och final i distriktsomgången i Korthållscupen och det var främst den tävlingen som gjorde att Viktor, Johanna och Hugo åkte ner. Just för att försvara föreningens färger i Korthållscupen.

Våra skyttar sköt
Hugo, 190 (endast i Korthållscupen)
Viktor, 191 i ligg och 166 i ställning
Johanna, 193 i ligg och 180 i ställning

Viktor och Johanna sköt liggandefinal och Johanna sköt även ställningsfinalen men det gick inte så bra.

Sist på dagen var det Korthållscupen där vårt lag hade fått ihop 561 poäng och låg trea inför finalen. Ystad ledde överlägset och vi hade 6 poäng upp till den åtråvärda andraplatsen (2 lag går vidare till nästa omgång). Det såg tufft ut men sedan gick det så här
Efter 10 skott: 2 poäng efter Vellinge
11 skott: Lika med Vellinge
12 skott: Vi ledde med en poäng
13 skott: Lika igen
14 skott: Vellinge ledde med en
15 skott: Lika med Vellinge

Detta betydde att det skulle bli särskiljning och enligt regelboken så visade det sig att vi i Sällskapet blev 2:a och gick därmed vidare i Korthållscupen (Regionsfinalen skjuts i slutet av augusti i Blekinge). Man kan säga att det var en mycket bra insats av våra skyttar, inte minst av Hugo som övertalades att åka med ett par dagar före och sedan sköt väldigt bra. Hela laget lyfte sig i finalen och det var just det som behövdes! GRATTIS till laget!
1 kommentar:

  1. Grattis! Roligt att ni gick vidare.

    //Pernilla

    SvaraRadera