Toppbild

Toppbild

torsdag 13 juli 2017

Inför SM Sportskytte

I 4 dagar är det nu SM i Sportskytte 50m i Eskilstuna. Christianstads Sällskap har i år endast en deltagare och det är Viktor Klemmedsson som kommer ha ett intensivt tävlande under fredag och lördag i 60 skott liggande enligt följande program:

Fredag: SM 60L (förmiddag start 10:15), Elimineringsomgång där de bästa från fredagen går vidare till lördagens huvudtävling

Lördag: JSM 60L (förmiddag start 08:15 med ev. final 12:30) + ev. SM 60L (eftermiddag) om han går vidare

Årets SM i Eskilstuna bjuder alltså på en nyhet när det gäller herrarnas 60L där de tar till en elimineringsomgång där det gäller att ta sig vidare från sitt skjutlag, Ca 10-14 skyttar från varje lag går vidare till en gemensam skjutning som är kvalificerande till finalen då det som vanligt är 8 skyttar till final. I elimineringslagen är det seedade skyttar i varje lag och sedan är poängen att alla skyttar skjuter i samma skjutlag innan finalen för att det skall vara så lika förutsättningar som möjligt. Detta upplägg brukar de ha på VM och WC och vi får nu se hur det fungerar i vårt land. Spännande är det i alla fall.

Tävlingarna går att följa på: http://skytteonline.se

Vår deltagare

Namn: Viktor Klemmedsson
Ålder: 16 år
Bor: Gärds Köpinge, kommer snart att flytta till Sävsjö
Sysselsättning: Jobbar just nu som kock på Handelsbaren i Åhus, kommer till hösten att börja skyttegymnasiet i Sävsjö
Grenar: SM Herrar 60L och JSM Herrjunior 60L
Meriter: JSM-Guld för herrjuniorer 60L 2016
Kommentar: Viktor är titelförsvarare på JSM där han tog ett överraskande guld förra året. Frågan är om kan vinna en gång till? Att försvara en titel brukar vara tuffare än att vinna en. Under våren har han varit i topp på ett par GP-tävlingar i 60L så chansen finns definitivt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar