Toppbild

Toppbild

söndag 2 juli 2017

SSM Dag 2

Årets SSM fortsatte med Korthåll Ställningar och Gevärskytte under söndagen och framgångarna fortsatta för föreningens skyttar.

Mimmi sköt Korthåll Ställningar i Morup och inledde med 184 poäng och en 2:a plats inför finalen, 4 poäng upp till toppen. I finalen sköt hon 92 i de första 10 och föll ner till 5:e plats men med 45 i ståskotten gick hon upp till 2:a platsen igen.

Samtidigt hade Oscar letat sig till Dagsås för att skjuta banskyttet. Efter lite svårigheter att hitta till skjutbanan (eftersom det t.ex. ej fanns varken sig vägbeskrivning eller koordinater i inbjudan och ej heller fanns det skyltat vid vägen......inte konstigt att vi inte blir fler skyttar då vi ej visar var våra idrottsplatser ligger belägna....hur skall då folk hitta till oss?). Han inledde med liggande där han sköt 146 + 97 och han var då bäst av alla i hela tävlingen. Dock var det flera bra juniorresultat bakom honom så det skulle bli tufft i finalen där Oscar sköt 49+47 och slutade på 339. Detta räckte inte till seger utan det blev en 2:a plats då Mattias Pettersson spurtade med 100 i finalen och vann på 340. Silver till Oscar och det var det nästa bästa resultatet bland samtliga skyttar i tävlingen dessutom.

Dagen fortsatt med ställningsskytte där Oscar hade fortsatt bra liggandeskytte. I huvudskjutningen inledde han med 141 och han var bra med i enkelserien tills sista skottet som han sköt på grannens tavla och det blev endast 82. 223 poäng och han låg 2:a in i juniorfinalen, 1 poäng från toppen. I finalen sköt han sådär i knä och tappade ytterligare och med 4 ståskott kvar låg han 5 poäng efter och det såg mörkt ut men då drog han till med tre 9:or och en 10:a och det brukar räcka bra i juniorsammanhang och han vann slutligen en ganska enkel seger på 307 poäng. Han var lite missnöjd med det totala resultatet men glad att han vann vid sin sista SSM tävling som junior. Grattis Oscar!

Notabelt var att den skånska föreningen Öved-Östraby vann samtliga 5 st lagtävlingar vid årets SSM med 7 olika skyttar i lagen, mycket imponerande.

Vid 18-tiden var årets längsta skyttedag över och vi styrde bilen hem igen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar