Toppbild

Toppbild

lördag 6 januari 2018

Swedish Cup Dag 2

Dag 2 på Swedish Cup. En liten kort beskrivning hur skjuthallarna ser ut. Det finns 110 st tavlor fördelade i 2 st hallar. Hall A har 45 st banor och det är där pistolskyttarna skjuter, denna hall är normalt sett 25/50m banan på skyttecentrat. I denna hall finns även ett antal försäljare av skytteutrustning/vapen på plats. Piostolskyttarna är något färre i tävlingen så när dessa är färdiga med sina grundomgångar ca 15:30 så "byggs" denna hall om till finalhall där sedan finalerna avgörs på kvällen. ! hallen finns även 2 st skärmar för livevisning

Bana 46-110 är i den stora hallen på skyttecentrat är det är där gevärsskyttarna skjuter sin grundomgång. Bakom skyttarna finns det ett område där alla gevärsskyttarna "byter om" och där finns även 3 st skärmar för livevisning. i denna hall finns även gevärsskyttarna vapen- och utrustningskontroll som dagligen kontrollerar skyttarna så de har korrekta vapen och utrustning. De främsta kontrollerna på vapen är vikten och att måtten är rätt på vapnet. När det gäller övrig utrustning så kontrolleras det att knapparna på skyttejackan sitter på godkända avstånd.

Numera så finns det regler/rekommendationer av ISSF (Internationella skyttesportförbundet) om att det skall spelas musik i skjuthallarna under tävlingar. (tror egentligen det är för publiken skull). På Swedish Cup så har de nu fina ljudanläggningar så att det spelas musik på en lagom ljudnivå hela tiden.....upplevde dock att det vara mer rockig musik i pistolhallen under dag 2....eller vara det vara en tillfällighet. Vilken musik skulle ni vilja höra när ni sköt?

Dagens resultat av våra skyttar
Nagge, 606.4
Viktor, 592.4
Maja, 394.6
Isac, 583.1  NYTT personlig rekord av Isac! Härligt!

På plats nu från sällskapet är våra skyttar + Per, Annelie, Pernilla, Roland och Linda samt Thomas och Kristoffer som är funktionärer. Dessutom så har vi träffat lite andra "föreningskändisar". Mimmi Steen är här och skjuter, hon tävlar ju för oss i korthåll/gevär men i luft skjuter hon för Halmstad/Snöstorp. Pistolskytten Oscar Nilsson, som tidigare tränade hos oss är också här och han sköt final under fredagen.

 Hela tävlingen arrangeras av Svenska Skyttesportförbundet som samlar ihop funktionärer från hela landet som hjälper till under tävlingen.

Läs mer om dag 2:
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2017/pallplatseriswedishcupfor2xjohansson/

16:25 börjar finalerna nu på tredje dagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar