Toppbild

Toppbild

torsdag 10 maj 2018

Hanöbuktscupen

Det var inte bara handbollsfinal för föreningens medlemmar - det var även korthållstävlingen Hanöbuktscupen i Degeberga och det blev även finaler där och en Christianstadvinst!

Hanöbuktscupen är en av landets äldsta korthållstävlingar och det skjutas alltid på kristihimmelsfärdsdag i Degeberga. Det är också numera en av få tävlingar som skjutas på papptavla med kikarmarkering. Just kikarmarkering är vi inte vana vid i föreningen men det roliga är att man hjälper varandra mer på denna typ av tävling. Det var många skyttar från sällskapet på plats vilket var väldigt roligt (årets start i korthållsskyttet har ju verkligen varit intensivt och med många skyttar från föreningen -  hur roligt som helst).

Det var fint väder och boklöven var så där härligt ljusgröna runt om skjutvallarna på skjutbanan. Solen sken men det var också lite lurig vind. De flesta av våra skyttar sköt liggande i grundomgången men det var även några som dubblerade med ställningsskytte.

Kort referat av resultaten (med risk för fel.....uppdateras när vi fått resultatlistan)
Oscar K, 195 (2:a i sin klass) och 188 i ställning - vann sin klass
Johanna, 187 och 179 i ställning
Mia, 181
Åke, 190 - nytt personligt rekord och 2:a i sin klass
Oskar L, 190
Isac, 184 (2:a i sin klass) och 165 i ställning
Hannes, 185 - vann klass 15
Linus, 183 - 3:a i sin klass
Riccy, 190 och 177 i ställning - 2:a i sin klass
Clara, 175, 2:a i klass 11
Thomas, 160 i ställning

I lagtävlingen blev det ett silver med laget Oskar, Johanna och Oscar

Oscar låg 2:a i liggfinalen och slutade 5:a i en final som My Åkerblom, Löberöd vann. i ställningsfinalen ledde Oscar och vi hade även Johanna och Riccy i final. I finalen fick Oscar slutpoängen 320  och han vann hela ställningstävlingen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar