Toppbild

Toppbild

lördag 12 maj 2018

Länsförsäkringars Serietävling Gevär Omg. 1

Första omgången av Länsförsäkringars Serietävling Gevär sköts under lördagen i fint väder på Wendesbanan. 19 skyttar kom till start vilket var något fler än vi hade räknat med - trevligt. Denna tävling har en start tradition sedan starten 1990 och en viktig breddtävling för gevärsskyttarna främst i nordöstra Skåne men som även lockar lite gäster längre ifrån nuförtiden.

Skyttar sköt en huvudskjutning i respektive klass och därefter en extraserie till en extratävling som tävlingen har. Det blev också premiär för de veteranskyttar som ville skjuta med skyttebord i liggande på denna tävling. Sällskapet har byggt 3 st skjutbord och även anpassat lite utrustning kring monitorerna för att de skyttar som vill skall kunna skjuta med skyttebord/bänk ( Se mer info i denna nyhet: http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2018/sittandeennyhetiliggandeskytte), 2 veteranskyttar valde att skjuta med skjutbord.

 Sällskapet hade 9 skyttar på plats vid dagens tävling, resultatlistan kommer på Ind-Ta inom kort. Notabelt var Micke som sköt 150 i kikarklassen följt av Christian och Henrik på 146. I ställningsskyttet hade Oscar 141 och sedan 46 i extraserien.

Efter tävlingen var det naturligtvis fika som idag var lite förstärkt eftersom det fanns andra skyttar på banan som bjöd oss på det. Uppskattat!

Nästa omgång är söndagen den 1/7 på Wendesbanan. Då är det även föreningsmästerskap i Gevär Liggande. Före det har vi DM Gevär Liggande söndag 3/6.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar