Toppbild

Toppbild

söndag 3 juni 2018

DM Gevär Liggande

Idag var det DM Gevär Liggande på Wendesbanan. Drygt 40 skyttar vara på plats varav 10 från oss. Vi hade både skyttar i Veteran, Junior och i Kikarklassen (men kikarklassen hade ingen final eller mästerskap). Extra roligt att notera att vi hade hela 7 skyttar i juniormästerskapet!

Dagens började med huvudskjutning och enkelserie och efter det final. Samtliga juniorer gick till final så våra skyttar fick ett ypperligt tillfälle att träna finalskytte idag. Våra skyttar gjorde enskild flera bra serier men tyvärr också några sämre skott. Det vara roligt att se att de lyssnade på råden under tävlingen och försökte hela tiden bli bättre. Man kan även notera hur duktiga de var efter tävlingen med vapenvård, notera i skottpärmen och hjälpa till med att plocka ihop efter tävlingen. Vi har gjort en bra uppstart med 6.5 skyttet med dessa ungdomar som har Skol-Sm som sitt stora mål, då skall vi vara väl förberedda inför den tävlingen.

Fullständig resultatlista kommer på Ind-Ta. Våra toppnoteringar var
Viktor sköt 144+96+96=336 vilket han kom 2:a på efter en spännande särskjutning med Rasmus Jagerstål från Löberöd. Viktor sköt 4 tior och en nia mot Rasmus 5 tior. Bra skytte av Viktor som ej tävlat 6.5 på drygt ett år. I juniormästerskapet kom Niclas 3:a och Hugo 4:a.

Henrik Nyberg kom 2:a i kikarklassen. Övriga vinnare idag var Bengt Hansson, Bromölla i veteran och Berit Olsson, Öved-Östraby i senior. Öved vann också lagtävlingen.

Ett stort TACK till alla som hjälpte till under tävlingen, det hela gick mycket bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar