Toppbild

Toppbild

fredag 17 augusti 2018

JSM - Dag 1

Vi tog det lite lugnt på morgonen idag och hade sovmorgonen och åkte ut till skjutbanan före lunch. när vi kom dit så såg vi slutet på 3x10 tävlingen som vanns av David Agustsson, Eda.

Efter lunch så var det dags för fältskytte och just nu vi skulle gå ut som började det regna och blåsa. Regnet slutade direkt men det blåste sen hela eftermiddagen vilket var en utmaning för skyttarna.  Viktor gick ut i patrull 1 och Oskar i patrullen efter i en tävling som endast hade 4 patruller.

Skyttarna bjöds på en nykomponerad fältrunda med nya skjutplatser ute i skogen runt skjutbanan. Det vara verkligen fältskytte idag för vi gick i skogen bland mossa och lingonris och det vara inga stigar att gå på. Skjutningen var riktigt fin med fina mål (nykonstruerade) och det var en hel del utmaningar längs rundan och vinden gjorde det riktigt tufft på sina ställen. Bästa målet för dagen var naturligtvis fikastationen där det var hemmabakade bullar.

Oskar, som gjorde sin andra fältskjutning som skytt, hade hyfsat bra koll på avstånden men hade inget flyt med sidolägena och hade sina skott just utanför på ett par mål och han slutade på 19 träff.

Viktor sköt riktigt bra under de 7 stationerna och både sköt bra och bedömde bra på 6 av de 7 målen men på den 4:e stationen bedömde han alldeles för kort och sköt under och en helbom. Han slutade på 34 träff och en 8:e plats i JSM men 22 innerträff.

Segrarinna för dagen blev Jennifer Gustafsson, Ramselefors med 40 träff. Det vara för övrigt en mycket lyckad tävling för henne då hon även vann guld i föreningslagstävlingen och förbundslagstävlingen.

Efter tävlingen åkte vi hem till boendet och hade Tacokväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar