Toppbild

Toppbild

söndag 19 augusti 2018

JSM- DAG 3

Sista dagen på JSM i Ramsele och nu var det Gevär på programmet, förmiddagen var det liggande och på eftermiddagen var det ställningar. Viktor och Oskar sköt på förmiddagen i något man beskriva som en storm vilket påverkade mångas resultat. De sköt

Viktor, 186
Oskar, 185

Det blev finalplats för båda, Viktor på 10:e och Oskar på 12:e när de ledde på 196. Föreningslaget fick 371 poäng och det blev en 2:a plats på det, så ett mycket överraskande JSM-Silver  till killarna, GRATTIS!

I finalen gick det tyvärr inte så bra och de föll tillbaka, Viktor slutade 12:a och Oskar 22:a. Segrarinna blev Rebecka Andersson, Loos.

Direkt efter åkte vi tillbaka till stugorna och åt och städade ut och sedan tillbaka till skjutbanan (och på vägen såg vi en älg och en fin kyrka) och kom just till ställningsfinalen som Samuel Joos, Bromma-Solna, vann. Dagen på skjutbanan avslutades med prisutdelning där äntligen någon av oss fick gå upp på prispallen och sedan vid 16-tiden var tävlingen även och vi styrde bilen mot Umeå.

Nu är vi i Umeå och väntar på tåget som går vid 22-tiden. Vi har ätit kinabuffé och nu sitter vi på ett fik och bloggar. Sedan blir det nattåg hem och vi landar nog i Skåneland vid lunch igen.

Mer om JSM finns att läsa på: http://www.ac-skytte.com/

Nu kan vi också summera årets JSM som har varit en mycket trevligt liten tävling. Bra genomförda tävlingar i en trevlig miljö på en fin skjutbana och det hela har fungerat bra. Resultatmässigt så gick tyvärr kanske inte tävlingarna riktigt som våra skyttar hade tänkt sig, det blev några placeringar och poäng sämre än vad de hade hoppas på men vi tar nya tag till nästa år........då hoppas vi att fler skånska skyttar vill skjuta. I år var det 3 som som sköt och det är lite få kan man tycka, vi har underlag för (hoppas jag)  att vi kan ha fulla förbundslag i korthållsgrenarna i alla fall. Återväxten för juniorer och skyttar verkar svag i Skåne så där har vi alla något att jobba för att behålla krutskyttarna och få upp dem i med tävlingsskytte. JSM är ju en riktigt rolig tävling, ju.

Det långt att åka (till Ramselefors)  men med den suveräna reseservice som Thomas och Bosse fixar är det ju bara att anmäla sig så löser sig resten. Sedan var det ju så att datumet för tävlingen kanske påverkade också negativt......krock med landskampen och skolsstartshelgen. Jag kan inte bestämma mig om det var en bra eller dålig helg för JSM, det finns vissa nackdelar med denna helgen men det finns också fördelar,   positivt att det var längre från Skol-SM. Oavsett vilket så får nog skyttesportförbundet fundera på JSM, upplägget med krocken med korthållslandskampen är tråkig (även om det ej påverkar många) och sedan kan man ju fundera kring om den norrländska älgjakten ska/kan flytta en väl inarbetad skyttehelg?

Nu siktar vi framåt mot Skol-SM på hemmaplan och nästa JSM.....som vi ej vet vart det skall vara ännu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar