Toppbild

Toppbild

söndag 23 september 2018

Skol-SM Dag 1

Första dagen på Skol-Sm och det stod banskytte på programmet, både på 300m och 50m. Dagens bjöd också på mycket varierande väder med sol, regn och blåst som verkligen satte skyttarna på prov.

Dagen började på skytte på 300m för de skyttar från oss som dubbelstartade och sedan fortsatte det med skytte på 50m för samtliga. Våra skyttar kämpade på väl i det stundtals väldigt blåsiga vädret och det sänkte också resultatnivå för våra och alla skyttar i tävlingen. Flera av våra skyttar sköt bra och det blev flera final-platser, topplaceringar och lagmedaljer under dagen. Alla skyttars resultat finns på Ind-TA

Gevär GY
Viktor Klemmedsson vann ett Skol-SM silver på 286 i en tävling där han låg 3:a i grundomgången efter 190 i grundomgången men avancerade upp till silverplatser. Till final gick även Nicklas Jönsson och Isac Cedergren.  I lagtävlingen tog Viktor och Nicklas ett Skol-SM Brons.
Segrare: Alexander Skau, Arvika, i en tävlingar där han tog kommandot från början med 197 och vann en enkel seger med 8 poäng.

Gevär HÖ
Oskar Larsson blev bästa föreningsskytt med en 7:e plats på 282 efter en stark final. I grundomgången sköt Hugo Augustine 190 och Hugo tillsamman med Oskar vann ett Skol-SM Silver i föreningslaget. Även Hannes och Linus Nilsson gick till final i denna klass.
Segrare: Sofie Hjortzberg, Tierp som sköt 99 i fianeln och avancerade från 5:e till 1:a plats i en mycket jämn och spännande final. 


Korthåll GY
Viktor inledde med 191 poäng och gick in som 2:a i finalen och det var även den placeringen han hade efter finalen då han slutade på  286 poäng. Dagens andra individuella Skol-SM Silver för Viktor! Även Nicklas gick till final efter 183 och tillsamman med Viktor vann de ett Skol-SM Silver med föreningslaget.
Segrare: Casper Fredriksson, Ramselefors, som lade grunden till segern i grundomgången med 196 poäng

Korthåll HÖ
Oskar blev vårskytt som sköt bäst med 184 och sedan slutade han 21:a i finalen. Våra skyttar hade det tufft denna dag i denna klassen rent generellt.
Segare: Melker Dahl, Älmhult, som sköt bästa av alla i en final som var mycket jämn.

5 medaljer för föreningen idag!

Arrangörsmässigt flöt hela dagen på mycket bra och vi var mycket nöjda med dagen. Extra roligt var det att se alla skyttars, föräldrars och ledares inställning till det tuffa vädret. Alla tog det mycket bra och kämpade verkligen och alla stöttade varandra i detta tuffa väder.  Ingen klagade på vädret utan mötte det med ett leende - hoppas att denna inställning följer dessa skyttar uppåt i åldrarna.

Under dagen gjorde Johanna flera liverapporter från tävlingarna på Facebook vilket har rapporterats som väldigt uppskattat.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar