Toppbild

Toppbild

söndag 23 september 2018

Skol-SM dag 2

Tidigt på morgonen var det ett gäng trogna arrangörer som började med att sätta ut mål till dagens korthållsfältskjutning....det var så tidigt så det fortfarande var mörkt och de fick använda bilarna strålkastare som hjälp för var de skulle sätta målen.

Idag var det alltså korthållsfältskytte på programmet, en deltagarmässigt mindre dag men inte desto mindre spännande. Vädret var roligt och....blåsigt och det påverkade nog även dagens skytte lite till och från. Eftersom det var cartingVM så hade Thomas fått delvis byta terräng för fältskyttet och vi hade några helt nya platser att skjuta på i denna tävling vilket var väldigt roligt.

Hela resultatlistan från tävlingen finns på Ind-Ta eller tävlingens hemsida

Dagens skjutning:
Mål           Figur          Avstånd      Intervall 
Inskjut      C6               50               
1                T5               53               40-60
2                S5V            74               50-75
3                L9               41               30-45  
4                B13             86               85-105
5                Tunna          81               70-85
6                 T7V            69               50-75

Korthåll Fält HÖ
Noel Hofling lyckades bästa av våra skyttar med 28 träff och en 8:e plats (notera att Noel sköt 5 st 5:or!) och Oskar Larsson slutade 10:a.
Segare: Erik Westling, Bollnäs, som sköt 36 träff med 25 innerträff - dagens bästa resultat

Korthåll Fält GY
Viktor hade en tuff start på dagens och fick 26 träff men bredvid honom låg dagens succeskytt Niclas Jönsson som sköt 31 träff vilket gjorde att han vann hela tävlingen! Individuellt Skol-SM Guld till Niclas! Grattis.....vilken rolig överraskning...oväntat men otroligt roligt! Och inte nog med det....i lagtävlingen vann Nicklas och Viktor dagens andra Skol-SM-Guld (och föreningens 7:e medalj i tävlingarna).

Vi fick mycket beröm för dagens fina fältskjutning och dagens slutade med 2 st särskjutningar, en i klass HÖ och en klass GY. Tyvärr genomförde vi dessa lite fel så det blev en protest mot detta och vi fick skjuta om särskjutningen i klass HÖ. Vid omskjutningen så blev resultatet detsamma för alla skyttarna vilket var en lättnad både för oss och skyttarna.

För våra 9 skyttar i tävlingen har det både varit upp och ner i tävlingen. Vi tog hela 7 medaljer vilket förmodligen är nytt föreningsrekord på Skol-SM vilket är otroligt roligt men jag känner också en stolthet när jag ser våra ungdomsskyttar hur de har utvecklats som skyttar det senaste året. De har utvecklas mycket som skyttar men även som grupp som har kul tillsammans och som sporrar och stöttar varandra och de glädjs åt varandras framgångar. I helgen så man dem "hänga med varandra" när de inte sköt och de såg ut att ha trevligt - det gör en glad som föreningsledare.

Vi avslutade dagen med prisutdelning, gruppfoto och sedan städare vi undan på skjutbanan. en lång helg är slut och vi får alla slå oss lite på bröstet - vi genomförde en kanontävling. TACK alla som var med och arrangerade!





























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar