Toppbild

Toppbild

måndag 18 november 2019

Fältskyttehelg på Gotland

Fältskyttehelg Gotland – Inte så lett å vinne
 (rapport från den 4:e tävlingen i helgen vi hade skyttar på)
I helgen var det fältskyttehelg på Gotland och vi var två från sällskapet, Henrik och Sander. Dagarna innan blåste det kuling på östersjön så det var spännande in i det sista hur vädret skulle bli. Allting började dock bra med att vi blev uppgraderade på hotellet och fick en svit uppkallad efter mig (eller det kan också ha varit nån känd gotlänning med samma namn).
Fältskyttehelgen lockar deltagare från hela landet och totalt deltog ca. 130 personer varav ca. 30 kikarskyttar. Mycket hårt motstånd och många som tog tillfället att träna inför SM i april.
Dag 1: Kända avstånd
Första dagen tog plats på östsidan av ön i Katthammarsvik och vädret var typiskt höstväder, mulet, småregningt och 6-8 m/s.  Denna tävling var en klassisk strandskjutning med allt annat än bekväma underlag. Mycket bra träning i att läsa vind tyckte vi. En tävling med kända avstånd är också ett mycket bra tillfälle att verifiera sina tabeller. Avstånden var 147 till 615m. Resultaten blev sådär då vi missbedömde vinden helt på den långa stationen och blåste av tavlan. Sista tre stationerna gick desto bättre med många inneringsträff som följd.

Dag 2: Suderträffen
Andra dagen åkte vi till västsidan strax söder om Klintehamn. Vädret var bättre, men fortfarande rejält blåsigt, dock var vinden ganska jämn och inga direkta byar. Vår patrull var den mest åldersdiversifierade bland kikarskyttarna med åldrar från 13 till 70 år vilket var kul. Denna tävling var underlaget gräs, men vi det var mer än en station som var belägen i en fårhage så kläderna behöver tvättas om man säger så.
Tyvärr började det dåligt för Sander. Medan vi väntade på att få skjuta på första stationen grovinställde vi kikarsiktena och jag skulle hjälpa till men råkade vrida vinden åt fel håll på hans bössa. Med 8 sekundmeter sidvind betydde ju det såklart att han blåste av tavlan fullständigt. Helt mitt fel tyvärr. Även andra dagen missbedömde vi vinden på långhållet men på alla andra stationer gick det mycket bra.
Resultaten har inte publicerats än men jag (Henrik) hamnade på 5e plats i totalen och Sander på 17e (hade varit topp tio om inte pappa ”hjälpt” till) av 30 och det får vi nog vara mycket nöjda med när man ser till motståndet.
Om du vill utmana dig själv och skjuta i en fantastisk miljö kan vi verkligen rekommendera att åka till Gotland och skjuta. Fältskyttehelgen brukar vara i november varje år.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar