Toppbild

Toppbild

fredag 29 november 2019

LF Open, dag 1

LF-Open är en internationell lufttävling i Eskilstrup i Danmark som avgörs under dagarna 3. Våra skyttegymmare är på plats och de är en stor trupp på 33 skyttar (både gevär och pistol) från Sävsjö som är på plats. Dessutom är det väldigt många andra svenska skyttar på plats, både från Stockholm, Gotland, Värmland, Göteborg och Västmanland - denna tävling är populär bland svenskarna men det är väven skyttar från Danmark, Norge, Finland, Tyskland och Holland där.

Bloggredaktionen förstärkt med föreningsfotografen gjorde ett besök och tittade på herrjuniorernas dag 1, både grundomgången och finalen. I grundomgången sköt Isac säsongsbästa med 604.0 och Viktor samlade ihop 617.1. Vi fick även se ett nytt svenskt herrjuniorrekord när Victor Lindgren från Sjöbo sköt 626.1 poäng!

 Själva tävlingen avgörs i 2 st idrottshallar där man i ena hallen skjuter grundomgången och i andra hallen är set bort/omklädnad och finalbanor. Arrangören Tingsted skytteförening har sin ordinarie lufthall i anslutning till dessa idrottshallen men de "köper in" tjänsten tavlor, elektronik och teknik från tavelföretget Meyton som är där hela tävlingen med 4 man. Meyton åker runt med en stor lastbil fullastad med tavlor, bort, monitorer etc. för att kunna genomföra denna typ av tävlingar. Enligt uppgift så är Meyton det modernaste tavlesystmet men de har ändå inte prioriterat en live-visnings lösning på nätet (en del verkar inte förstå vad skyttet bör utvecklas inom). MEN tack vare fina insatser av SkytteOnline.se så kunde man se denna tävling på nätet (jag hoppas arrangör och Meyton tacka SkytteOnline för detta!)

Viktor gick som en av 4 svenskar till herrjuniorfinal och i den finalen var det även 2 danskar och 2 finländare med. "Vår" Viktor slutade med en hedersam 3:e plats i en final som vanns av Victor Lindgren på fina 249.2 poäng.

Sedan åkte bloggredaktionen hem men vi bytte med familjen Strand/Persson som skall följa tävlingarna resten av helgen......så vi hoppas på fler uppdateringar

Resultat och Live: Se Skytteonline.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar