Toppbild

Toppbild

söndag 19 januari 2020

Grundsölille Open

I dagar 3 har det varit Grundsölille Open i Danmark med en ganska stort gäng svenska skyttar på plats,därav Viktor från oss. I sann dansk tävlingsanda så var skjutningen ute i en liten by med en idrottshall där de hade 30 ställ i idrottshallen i kombination med bord och så hade de en lite mindre finalhall i ett konferensrum i anslutning till idrottshallen. Tävlingen samlade som mest 115 skyttar på en dag (lördagen) och det var skyttar från Danmark, Norge, Sverige och Indien (!) på plats. Denna arrangör hyrde 3D tavlor från MEGA-LINK till ett rimligt pris men då skötte själva arrangören allt på plats själva med montering och teknik (jag tog ett snack med MEGA-LINKS representant på plats, de skulle gärna låna ut tavlor till liknande arrangemang i Sverige......så luftarrangörer i Sverige- boka en hall och kontakta MEGA-LINK)

Tävlingsmässigt vara det bra nivå på resultaten tex på herrjuniorsidan som var den största klassen på 24 skyttar var det både svenska , danska och norska EM-skyttar på plats. Viktor gick till final samtliga tre dagar med följande utdelning

Dag 1: 613.1 och 6:a i finalen
Dag 2: 615,1 och 7:a  i finalen
Dag 3: 617.2 och 3:a i finalen

Samtliga 3 dagar vann Victor Lindgren från Sjöbo och sista dagen sköt han 629.6 i grundomgången och 250.0 i finalen - 2 x svenska rekord!

De flesta svenska skyttarna kom från skyttegym i Sävsjö och under lördagseftermiddagen bjöd vi dem på tårta för att fira att Viktor hade fyllt år och att Hanna skulle göra det.

När vi tittade på herrfinalerna så var det en döv skytt som sköt och han hade med sig en teckentolk som satt och teckentolkade finalens alla kommandon från skjutledaren och information från speakern, riktigt roligt att se.

Resultat: https://www.gsgif.dk/sk-results2020

Facebook: https://www.facebook.com/Gundsoelilleopen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar