Toppbild

Toppbild

torsdag 23 januari 2020

H&N Cup

I förberedelserna inför EM har skjuter det svenska landslaget luftgevärstävlingen H&N Cup i Munchen  denna vecka. För juniorernas del innebar detta resa med flyg från Landvetter i tisdags och sedan har de tävlat nu under 2 dagar.

Tävlingarna sker i samma skjuthall som OS avgjordes 1972 och därefter har många världscuper och stortävlingar skjutits där. H&N Cup är en av de största internationella luftgevärstävlingarna varje och och den samlar oftast ett tuffare startfält än de internationella mästerskapen. En perfekt tävling för de svenska juniorerna att känna på en riktigt stor tävling före EM i slutet av februari.

För svenskarnas del började det tufft med en försenad buss och sedan stod de i kö i 2.5 timmar för klädkontrollen och det tog så lång tid så de hann inte med kontroller eller hann med att träna. Tävlingarna för juniorer har avgjorts under onsdagen och torsdagen och vår Viktor sköt 615.2 dag 1 och 617.7 dag 2. Han rapporterar att han var väldigt nervös dag 1 och är är rätt nöjd med att hanterade nervositeten ändå. Under dag 2 gick det bättre bortsett från 2 sämre skott, stabilt skytte men ingen riktig topp kan man summera.

Under dag 2  var det en herrjunior från Ungern som sköt 637,1 poäng! Ca 3,5 poäng över gällande världsrekord! Sjukt bra kan man säga.

Vi säger även Grattis till Isac Ahlqvist, Lönsboda som tog ett brons i Herrjuniorernas luftpistol Dag 1!

Våra juniorer åker hem under fredagen och de hann med ett se lite på staden Munchen också under dagarna då de var där.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar