Toppbild

Toppbild

lördag 29 augusti 2020

Gränsskottet och Hemmabane-SM

Så var det dags för Gränsskottet som skulle gå av stapeln på den nyinvigda banan i Ynde utanför Sölvesborg. Som många närboende upptäckte regnade och åskade det enorma mängder under natten och när vi skulle starta upp elektroniken så fick vi inte kontakt mellan tavlor, skärmar och datorer. Panik...

Efter en dryg timmes felsökande och byte av alla kretskort från korthållsbanan till 300m-banan fick vi till slut ge upp.

Lyckligtvis var Wendesbanan bara en kort bilfärd bort och vi dirigerade om skyttarna. På Wendes fungerade allt som det skulle och efter att ha varit två timmar försenade avslutades tävlingarna en timme tidigare än beräknat tack vare att vi kunde slå ihop skjutlagen på den större banan. Detta då inklusive att vi fick dra ut alla kontakter en halvtimme vid elvatiden när åskan drog över.

Det var ju inte bara Gränsskottet som sköts idag utan många deltagare valde att använda sina resultat till hemmabane-SM i ligg och ställning.

Dagens ende Christianstadsskytt var Albin som sköt 136+95 liggandet (har ej totala liggresultatet) och 288 i ställning. På tävlingen sköt även Ronnie Bjuvegård från Bromölla och han tog silver på SM i liggande veteraner (344 poäng) och i samma klass blev Bengt Hansson 5:a på 341. Återkommer med hur det gick i ställningstävlingen.....

Imorrn är det dags för andra dagen och kikarskyttarnas tävling där vi har en seger från förra året att försvara.

Bromölla och Sölvesborgs skytteklubbar skickar såklart ett varmt tack till Christianstads Skyttesällskap för det snabba lånet av banan.

Resultat från hemmabaneSm hittar man här: https://idrottonline.se/MariestadsSG-SkyttesportInga kommentarer:

Skicka en kommentar