Toppbild

Toppbild

söndag 16 augusti 2020

Skånskt Mästerskap Korthåll

 Under lördagen arrangerade vi i sällskapet Skånskt Mästerskap Nationellt Korthåll på Wendesbanan. Så här i pandemi-tider så försökte vi genomföra en skyttetävling enligt de riktlinjer och restriktioner som finns. Vårt upplägg för det skånska mästerskap blev följande

  • Tävlingen uppdelad i 2 olika tävlingar. Junior/Ungdom sköt sina grundomgångar och mästerskap på förmiddagen. Senior/Veteran sköt på eftermiddagen
  • Ingen publik i skjuthallen, där fick endast skyttar och max 1 ledare på förening vara
  • Längre tid mellan skjutlagen
  • Få funktionärer på plats. Vi hade t.om. en funktionär som skötte dataprogrammen remote från annan ort
  • Minimal servering. Vi sålde endast "förpackade" livsmedel
  • Inga bilar tillåtna på skjutbaneområdet
  • En allmän uppmaning till samtliga om att visa hänsyn och hålla avstånd.
  • Alla toaletter på skjutbaneområde var öppna
  • Ingen prisutdelning utan endast en enkel medaljutdelning direkt efter genomförd final
Vi kan konstatera att det hela gick hyfsat bra. Vi hade enligt våra beräkningar inte 50 personer på skjutbanan samtidigt, även om det var på gränsen då vi hade skifte mellan junior och seniorer mitt på dagen. Publik/skyttar/ledare följde tävlingen via sina mobiltelefoner och de höll sig utspridda på Wendesbanans parkeringar och stora gräsmattor. (det fina vädret underlättade för detta upplägg) . Folk visare hänsyn till varandra men man kan konstatera att även om man gör flera insatser som arrangör så är det människors förmåga och vilja att hålla koll på sin hälsa och hålla avstånd till varandra direkt avgörande om detta skall fungera på en tävling, oavsett hur många man är på plats. För vår del som arrangör tog vi ansvar i denna fråga då vi bl.a. hade en tilltänkt funktionär som "kände sig lite krasslig" på fredagen och då bestämde vi att den personen inte skall hjälpa till på tävlingen. 

Vädret under lördagen var fint, varmt och hyfsat vindstilla vilket gjort att det hela blev en trevlig dag på skjutbanan. Föreningen hade juniorer på plats som sköt: Albin, Hugo, Niclas, Hannes och Linus. Samtliga gick till final i sina grenar. Det gjorde flera fina resultat och prestationer och placeringsmässigt gick det bästa för Niclas som tog en 3:e plats i juniorernas ställningsmästerskap. 

Resultatlista på Ind-Ta (kommer inom kort)

Deltagarna som var med på denna tävlingar mycket nöjda med upplägget även om det blev väldigt intensivt skytte för de som både sköt liggande och ställning med korta pauser mellan skjutlagen. Många uppskattade att det blev en nationell korthållstävling i Skåne i år. 

Vill speciellt tacka Martina, Katarina, Johanna och Robin samt Thomas på distans som hjälpte till att genomföra tävlingen. 

Fotocred: Bengt Kämpe 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar