Toppbild

Toppbild

torsdag 16 september 2021

Christianstads Skyttesällskap har sorg

 Idag nåddes vi av nyheter att Christianstads Skyttesällskaps hedersmedlem och fd. ordförande Erik Nilsson har gått bort på kvällen den 15/9 efter en kort tids sjukdom.

Erik var en aktiv skytt och ledare i sällskapet i många år. Han var en duktig skytt både inon banskytte och fältskytte på 60- och 70- talet då han bl.a. vann Kristianstads Läns Vandringspris 1969 och sedan nådde han flera fina framgångar i fältskytte då han bland annat vann det Partiella Riksskyttet i veteranklassen 1995.  

Erik var också en väldigt engagerad ledare och funktionär i föreningen och satt i styrelsen i väldigt många år och han var ordförande i sällskapet mellan 1997 till 2010 och var en drivande kraft i byggandet av vår nya luftgevärshall på Wendesbanan. Erik var också med i styrelsen för Kristianstad Läns Skytteförbund där han bl.a. var vice ordförande och 2005 belönades han med kungamedaljen i silver för sina förtjänster inom frivilliga skytterörelsen.

Hela Christianstads Skyttesällskap sörjer nu en duktig skytt, engagerad ledare och god vän och en profil i skyttesällskapet. Vi minns med glödde hur han svingade ordförandeklubban i föreningen i flera år och det var för många ett fint minne att han var med på Sällskapets 190-års jubileum för några veckor sedan Eriks sista besök på Wendesbanan.

Våra tankar går till Eriks familj. Vila i frid. 

Nedan ser ni några bilder där vi minns Erik

1 kommentar: