Toppbild

Toppbild

lördag 11 oktober 2014

Skånkt Mästerskap Falling Target

Idag var det DM eller Skånskt Mästerskap i Luftgevär Falling Target i Ystad. Lite tidigt på säsongen kan man tycka men det gäller att vara förberedd inför RM/JSM/SM som kommer senare i november ( se info i annat inlägg)

6 av våra ungdomar var på plats på tävlingarna vilket är en mycket bra siffra från oss. Dagen började med sittande där både Isac och Hugo sköt 18 av 25 vilket räckte till en 7:e och 8:e plats vilket gav en plats i kvartsfinalerna mot tuffast tänkbara motstång. Mycket roligt för dessa 2 killar att komma vidare till "slutspelet" i sin första Falling Target tävling.

Väl i kvartsfinalen förlorade Isac sin match med 10-5 men Hugo vann sin med 9-8. Hugo var seedad 8:a in i finalen och mötte den 1:a seedade skytten och vann! Vilken härlig överraskning. I semifinalen förlorade Hugo med 9-6 och det hela slutade med att han blev delad 3:a i mästerskapet! Grattis Hugo!

I stående hade vi 4 skyttar till start och man kan imponeras av dessa skyttars mod. Att som "nästan" nybörjare i stående skjuta Falling Target är bland det svåraste man kan göra då man inte ser var man träffar. De kämpade väl och Viktor fick 12, Thea 12, Riccy 8 och Maja 5. Viktor gick till kvartsfinal som 8:e skytt. I kvartsfinalen åkte han ut med siffrorna 6-3.


2 kommentarer:

  1. Grattis Hugo! Tur att du var lugn för det var inte pappa Jonas.
    // Pernilla

    SvaraRadera
  2. Nä, inte bra för nerverna detta!

    /Jonas

    SvaraRadera