Toppbild

Toppbild

söndag 4 oktober 2015

Riksfinal Korthållscupen

Idag var det riksfinal i lagtävlingen Korthållscupen i Eskilstuna, årets sista nationella korthållstävling.

Sällskapets lag hade kvalificerat sig dit genom att komma 2:a i distriktsfinalen i Ystad (med Viktor, Thea och Johanna i laget)  och genom att vinna regionsfinalen i Alvesta (med Viktor, Johanna och Emelie i laget). Det fanns vissa förhoppningar och en framskjuten placering i år efter tidigare 2 st 4:e platser i denna riksfinal. Dagens lag bestod av:

Liggande med stöd: Viktor
Liggande utan stöd: Johanna
Ställningar: Emelie

Övriga lag som var med: Jönköping, Upphärad (utanför Trollhättan), Roasjö (utanför Borås) , Ramselefors (utanför Umeå)  och 2 lag från Bromma-Solna. Ett tufft motstånd där vi visste att Jönköping och Upphärad hade riktigt bra lag till start.

Tävlingen började med liggandeskytte 20 skott där Viktor och Johanna inte var så nöjda med sina 188 respektive 190 poäng och vi låg sist, 7 poäng efter täten. Emelie fortsatta med att sedan skjuta dagens bästa ställningsserie på 191 poäng och laget var nu uppe på en delad 3:e plats, 5 poäng efter täten.

Tävlingen avslutades med en 15-skotts final med de 5 sista skotten i decimal. Viktor tog en härlig revansch med 147 poäng i heltal och 148.4 i decimal och han slutade 6:e i sin klass, besviken men nöjd med finalen. Johanna sköt 145 i heltal och 147,7 i decimal och slutade 4:a i sin klass och vi hade fortfarande en 3:e plats. I sista och avgörande finalen så sköt Emelie 139 i heltal och 141.4 i decimal och hon vann sin klass och som av ett under på de sista skott blev vårt lag tillslut 2:a i lagtävlingen efter segrande Jönköping och Upphärad blev 3:a.

Laget hade som egen målsättning att vinna så totalt sett var de inte så nöjda med 2:a platsen, det var nu för andra året i rad som t.ex. Jönköping slog oss i riksfinalen. Vårt liggandeskytte i denna tävling var lite sämre i grundomgången och det avgjorde nog till vår nackdel samtidigt som finalerna i liggande och Emelies fantastiska skytte idag gjorde att vi kunde gå från sistaplatsen till att bli 2:a, en bra lagprestation helt enkelt. Detta var vår bästa prestation i Korthållscupen någonsin. Grattis till er!

Resultat
1. Jönköping, 1012.5
2. Christianstad, 1006.6
3. Upphärad, 1005.4
4. Bromma-Solna 1, 1001.8
5. Roasjö, 997.6
6. Ramselefors, 994.9
7. Bromma-Solna, 991.4

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Sektioner/Gevarsektionen/Nyheter1/-/Korthallscupen2015iEskilstuna/
2 kommentarer:

  1. Grattis! Toppen bra jobbat.

    //Pernilla

    SvaraRadera
  2. Grattis! Riktigt bra gjort av hela laget!

    // Micke

    SvaraRadera