Toppbild

Toppbild

måndag 9 maj 2016

Oldenburg

Just nu har vi 4 st unga skyttar från föreningen som är och tävlar i tyska Oldenburg i den internationella inbjudningstävlingen Oldenburg Juniors som har skyttar från Sverige (skyttegym i Sävsjö), Sydafrika, Storbritannien och ett regionalt lag från Tyskland (Oldenburg). Från oss är det Oscar, Thea, Emelie och Nagge som skjuter. Här följer en liten summering av vad som har hänt och hur det ar gått.

Fredag
Resa 05:00 från Sävsjö med 2 fullpackade minibussar och på vägen lockade de upp Mattias Jogmark som just hade kommit hem från en annan skytteresa i Tyskland. Väl framme i Oldenburg på eftermiddagen så var det lite skytteträning och sedan åt de mängder av tyska bakverk som arrangörerna bjöd på.

Lördag
Luftgevär för herrjuniorerna och Oscar hade 596.3 och Nagge 595.2 och missad final för de båda. Oscar var bra på det men tappade på slutet. Oscar ingick i det svenska laget som blev 2:a efter Sydafrika.

60 skott liggande för damjuniorerna och Emelie blev 2:a på 613.7 och Thea slog till med hela 609.9 poäng vilket var nytt personligt rekord och hon blev 4:a i hela tävlingen! Emelie ingick i laget som vann och Thea ingick i ett mixlag som blev 2:a med 2 svenska skyttar och en brittiska.

På kvällen var det sedan en bankett på en restaurang där de firade att tävlingen hade 25-årsjubileum.

Söndag
Tjejerna sköt 3x20 och nu slog Emelie till med personligt rekord på 570 och vann grundomgången. Thea sköt också mycket bra på 533 men missade finalen. I finalen vann Emelie igen och ingick även i laget som vann!

Killarna sköt 60 skott liggande och Oscar var lite besviken efter 596.4 och på nytt en missad final

De som inte skjuter 50m får skjuta en extra lufttävling och i den kom Nagge 3:a.


Måndag
Killarna sköt nu 3x40 och Oscar hade det kämpigt i knä men fick ändå ihop 1102 och det blev en finalplats för honom där. Väl i finalen så dök Oscar "Jokern" Klemmedsson upp. Han låg 4:a efter knä, fortfarande 4:a efter liggandeserierna med 2 svenska och en britt före. 5:a efter första ståserien och sedan efter 2:a ståserie sköt han 48.1, de andra tappade och han var nu i ledningen. Vid de sista skotten svängde det fram och tillbaka mellan Oscar och en britt men i 43:e skottet slog Oscar till med en 10.8 och gick upp i ledningen som han sedan kunde hålla, endast 0.2 poäng före Mattias Jogmark. En riktigt rolig överraskning med Oscar som segrare och en härlig revansch från de missade finalplatserna de tidigare dagarna.

Tjejerna sköt luftgevär och då sköt Thea 377, ?.

Senare på kvällen var det prisutdelning (och då vann Emelie priset "The best of the best"), tal och det bjöds på grillat

Vill ni läsa mer och se fler bilder så gå in på http://skyttegym.blogspot.se/
Oscars "traditionella" pallplatsselfie

Bilderna har vi "lånat" från Skyttesgyms blogg. Vi tackar för lånet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar