Toppbild

Toppbild

lördag 18 juni 2016

GP3 i Eskilstuna

Sweden Grand Prix  del 3 har avgjorts i Eskilstuna i helgen, 110 starter med skyttar från Sverige, Danmark, Norge och Finland. Sällskapet hade 3 skyttar på plats som tävlade i 50m:

Lördag
3x20
Johanna sköt 553 gick till final där hon blev 5a.
Emelie sköt 565 och vann damjuniorer och hon blev 6a i finalen. Emelie hade ett kanonresultat på gång i grundomgången men tappade tyvärr lite mycket i stå där hon annars kan skjuta grymt bra. Ett bra resultat var det ändå.

60L
Viktor sköt 610.9 och blev 2a i herrjunior. I finalen blev han 4a.
Det har varit kallt och regnigt hela dagen.

Söndag
Alla 3 sköt 60L, Tjejerna GP och Viktor fick skjuta en testtävling. Denna sköts sent söndagseftermiddag efter en lång väntan på banan. Solen kom fram och det blev ett jobbigt motljus under skjutningen

Johanna, 596.4
Emelie, 600.0, 3:a i DJ
Viktor, 613.0 (nytt PB utomhus)

Man kan summera det som bra tävlingar med hög nivå trots att de duktigaste juniorerna inte var på plats (de var på EM). Under helgen fick vi se 2 svenska rekord, dels av Linda Olofsson i damernas 3x20 final och sedan sköt Maia Telen damjuniorrekord i 60L. Det var bra tävlingar även man kan ha lite åsikter om upplägget av skjutprogrammet, här kan jag tycka att man favoriserar herrseniorer mot damer och juniorer. Det är svårt att lägga ett program som passar alla men lite mer samordning i klasserna kunder man gjort i tidsschemat.

Sista GP är i Göteborg i början av augusti.