Toppbild

Toppbild

lördag 31 december 2016

Nyårsträffen

Årets sista tävling är Nyårsträffen Gevär på Wendesbanan. i år lockade denna tävling 15 skyttar och väldigt få av dessa var skyttar från sällskapet. Tyvärr en tydlig trend med allt färre skyttar på 300m för oss. i år var vi 6 skyttar från föreningen.

I år hade vi även bjudit in kikarskyttar och vi hade även anpassat programmet lite efter dem med en egen cuptävling.

Nyårsträffen har en stark tradition och har funnits i över 50 år säger vår "gamle-gamle" ordförande Erik Nilsson som var mer redan när det började, Numera skjuter Erik inte själv men han stod för fika och priser på tävlingen.

Dagen började med en enkelserie 10 skott i respektive program. Inte så överraskande så var det just en kikarskytt som vann grundomgången. Anders Trygg från Knislinge sköt 96 poäng. Bäst från sällskapet var Viktor Klemmedsson med 94 och med det resultatet tog han hem en inteckning i vandringspriset "Nyårsträffen". Detta vandringspris är nyuppsatt och Viktor tog därmed första inteckningen. Det krävs 3 segrar för att få det för alltid och det är bara skyttar från sällskapet som tävlar om det.

Sedan körde vi cuptävlingen som numera finns i 2 varianter, del vår vanliga ståcup för geävärsskyttar och sedan ny nya kikarcupen kör kikarskyttar där de skjuter liggande utan stöd. Anders Trygg vann även Kikarcupen. I Ståcupen blev det tillslut final för 3 skyttar: Viktor, Thomas och Bengt Hansson från Bromölla och där segrade Bengt i finalen med 17 poäng.

Efter tävlingen var det fika och prisutdelning där de flesta priserna lottades ut. Nästa nyårsafton är det Nyårsträffen igen - var så säkra.

Resultat kommer att läggas på IndTA















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar